1170x780

Megújult a kari főépület

A Szegedi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Kar arra törekszik, hogy az oktatásban, tudományos kutatásban, oktatásszervezésben, adminisztratív munkavégzésben a kor kihívásaira válaszolva fejlessze, alakítsa feladatvégzésének környezetét.

Örömmel tájékoztatjuk a szegedi jogi kar képzései iránt érdeklődőket, hogy a 2021/2022-es tanévben a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Tisza Lajos krt. 54. szám alatti, az oktatás elsődleges színteréül szolgáló főépülete nagy horderejű felújításon és teljes átalakításon esett át. Az 1 milliárd 885 millió Forint nagyságrendű kormányzati támogatásból megvalósult felújításnak köszönhetően egy, a 21. századi kihívásoknak megfelelő digitális oktatási tér került kialakításra. A megújult épületben a digitális oktatást élő online közvetítésekkel támogató technológiával ellátott tantermek, online egyeztetéseket is lehetővé tevő oktatói kooperációs szobák, valamint hallgatói csoportmunkát segítő kooperációs terek kerültek kialakításra. Az épületben számos helyen okostábla, tanulmányi ügyintézést segítő ügyfélbehívó rendszer, a tanácstermében elektronikus szavazórendszer került telepítésre. A belső udvar üvegtetővel történt befedésével új konferencia/közösségi tér alakult ki, mely szolgálja a kar hallgatói és oktatói közösségét nemcsak a konferenciák és szakmai programok, hanem a szabadidős programok szervezéseben is.


1


  • A három legnagyobb tantermünkben, valamint az aulában livestream alkalmazására nyílik lehetőség tanórák, konferenciák, rendezvények közvetítésére.
  • Hallgatóink komfortos tanulmányi ügyintézését a Tanulmányi Osztályon működő elektronikus ügyfélhívó rendszer alkalmazásával segítjük, amely online, akár telefonon történő bejelentkezést is lehetővé tesz.
  • A tantermeink alapfelszereltségéhez tartozik a terempc, beépített monitor, és a motoros vetítővászon.
  • A felújítás során a korábbi 38 fős, ill. a 15 fős gépterem mellett egy további 24 fős, laptopokkal, okos táblával ellátott tanterem is kialakításra került.
  • A Kari Tanács I. emeleti megújuló termében interaktív prezentációs rendszert építettünk ki, a terem alkalmassá vált kisebb online konferenciák megtartására, ugyanitt a Kari Tanács üléseinek munkáját elektronikus szavazórendszer támogatja.
  • Az épület egészében biztosított a WIFI lefedettség, aminek köszönhetően az egyetemi hálózatok (SZTE WIFI, EDUROAM) zavartalan elérése mind a hallgatók, mind a dolgozók számára biztosított.

 

5


A megújult, korszerű főépületünkbe várjuk a kedves érdeklődőket akár továbbtanulási, továbbképzési, vagy akár konferencia szervezési szándékkal.

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

Legolvasottabb

2015. március 05.
2019. március 25.