Talaros_fotozas_2-12

Legyél politológus a szegedi jogi karon!

Politikatudományok alapképzési (BA) szak az SZTE Állam- és Jogtudományi Karán

Jelentkezz első helyen a legnépszerűbb vidéki jogi karra!

  • az alapszakon szerezhető szakképzettség: politológus;
  • az oklevél megszerzéséhez szükséges képzési idő 6 félév, a kreditalapú képzésben megszerezhető pontok száma 180;
  • a diploma megszerzéséhez egy élő idegen nyelvből államilag elismert, vagy azzal egyenértékű középfokú komplex (B2) típusú nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány megszerzése szükséges.
  • finanszírozási forma: állami ösztöndíjas vagy önköltséges (190.000-Ft/félév)

Széles körű perspektíváid nyílnak a politológus szak elvégzésével

A politológus diplománkkal rendelkező szakemberek a politikai rendszer számos területén tudják hasznosítani ismereteiket. A perspektíváik széles körűek, hiszen a parlament és az önkormányzatok mellett működő szakértői apparátusokban, a pártok, érdekképviseleti és a civil szervezetek soraiban, a tömegkommunikáció világában dolgozhatnak. Egyre nagyobb számban várható elhelyezkedésük a magasabb szintű közigazgatási szervekben, a minisztériumi apparátusokban és megfelelő nyelvtudás esetében az Európai Unió intézményrendszerében.

Az SZTE ÁJTK Politológia Tanszékén végzett hallgatóink képessé válnak arra, hogy a külföldi részképzésben és az egyetem utáni továbbképzésekben is megállják helyüket.

A 3+2-es oktatási szerkezetnek megfelelően a 3 éves alapszak (BA) diplomájának megszerzése után az SZTE ÁJTK biztosítja a 2 éves Politikatudomány mesterképzést (MA) is. A mesterképzés célja, hogy az alapismereteken túl széles körű elméleti és gyakorlati tudást nyújtson a hallgatók számára.


dekanjaink_1170


Az ÁJTK az első az oktatók kiválósága alapján

A jogi képzésterületi rangsorban az oktatók kiválósági szempontrendszere alapján – kiegyensúlyozott adatainak köszönhetően – az SZTE Állam- és Jogtudományi Kara szerepel az első helyen. A képzés során fokozott figyelmet fordítunk a tehetséggondozásra, amelynek kialakult és alkalmazott eszközei a személyes konzultációk, a tanszéki demonstrátori rendszer és a tudományos diákköri tevékenység.

A SZTE ÁJTK infrastruktúrája hallgatóbarát, a Kar főépülete a belvárosban (Szeged, Tisza Lajos krt. 54.) helyezkedik el, ami az elérhetőség és a megközelíthetőség szempontjából kedvező. Itt található a Jogi Információs Kabinet ingyenes internet elérhetőséggel.

A József Attila Tanulmányi és Információs Központban kapott helyet a korábbi kari és tanszéki könyvtárakat integráló Egyetemi Könyvtár, amely szintén a belvárosban található.


Tájékozódj elérhetőségeinken!

Keress bennünket honlapunkon, Facebook és Instagram oldalunkon!

A politikatudományok alapszakra való jelentkezésről, valamint a felvételi pontok számításának módjairól az aktuális Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató ad felvilágosítást.


További információk:

http://www.juris.u-szeged.hu/oktatas/alapkepzes-150507/politikatudomanyok

Dr. Juhász Krisztina képzési koordinátor Tel.:62/ 546-757,

email: juhaszk@polit.u-szeged.hu