Az SZTE Kulturális Iroda által meghirdetett pályázati felhívások a 2020/2021 tanév őszi szemeszterre

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája


EGYETEMI ZENEI VERSENYT

 

hirdet az egyetem nappali tagozatos hallgatói számára.


A versenyen a komolyzene, a népzene, valamint a jazz, musical, sanzon körébe tartozó, összesen 5-10 perc műsoridejű hangszeres vagy vokális szólódarabok és kamaraművek, illetve eredeti (nem zeneszerzői feldolgozású) népzenei anyag énekes vagy autentikus hangszeres előadásával lehet részt venni.
Szólistaként az SZTE nappali tagozatos hallgatói indulhatnak, kivéve a BBMK és a JGYPK ének-zene szakos hallgatóit. Kamaracsoportok esetén az előadók maximális létszáma hat fő, és a tagok legalább felének az SZTE hallgatójának kell lenni. A szólisták esetleges zongora- vagy egyéb hangszeres kísérője bárki lehet.

A nyilvános hangversenyen szakmai zsűri ítéli oda a díjakat, pénzjutalmakat.

Az Egyetemi Zenei Verseny kategóriái:

I. Komolyzene
I. A Vokális komolyzene (szólisták és együttesek)
I. B Hangszeres komolyzene (szólisták és együttesek)

II. Népzene

II. A Népdaléneklés (szólisták és együttesek)
II. B Hangszeres népzene (szólisták és együttesek)

III. Jazz, musical, sanzon
III. A Vokális könnyuzene (szólisták és együttesek)
III. B Jazz együttesek

 

Az Egyetemi Zenei Verseny 200.000 Ft összdíjazású. A versenyre november második felében kerül sor.
A versenyre a Kulturális Irodában (Dugonics tér 13.) kapható Nevezési lapon, valamint a Moduloban a Kulturális Iroda alatti urlapon lehet jelentkezni 2020. november 13-ig.
A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája


EGYETEMI VERS- ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENYT

 

hirdet az egyetem nappali tagozatos hallgatói számára.


A versenyzőknek kettő, általuk szabadon választott verssel vagy prózával kell pályázniuk, melyből az egyik mű lehetőleg kortárs szerző műve legyen.

Egy-egy vers vagy próza műsorideje nem haladhatja meg a 10 percet.

 

Díjak:

I. díj: 30.000 Ft

II. díj: 25.000 Ft

III. díj: 15.000 Ft

 

A versenyre november végén kerül sor.
A versenyre az SZTE Kulturális Irodában (Dugonics tér 13.) kapható Nevezési lapon, valamint a Moduloban a Kulturális Iroda alatti űrlapon lehet jelentkezni 2020. november 13-ig.A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája

 

„Tiszta szívvel” címmel


EGYETEMI VERSPÁLYÁZATOT

 

hirdet az egyetem nappali tagozatos hallgatói számára.


A pályázatra – bárminemű műfaji vagy formai megkötés nélkül – olyan verset várunk, amelynek címe azonos József Attila 1925-ben Szegeden publikált Tiszta szívvel című versének címével. A pályázó által írt mű egyaránt lehet személyes újraértelmezés, illetve az eredeti szöveg gondolatvilágától teljesen független alkotás is.
Egy pályázó egy verssel jelentkezhet, amelynek terjedelme maximum 2 gépelt oldal (12-es betűméret, 1-es sorköz). A 2 oldalnál hosszabb verseket a bírálók automatikusan kizárják a versengésből.
A pályázat jeligés, a szerző adatait (név, kar, szak, évfolyam, telefonszám, e-mail, Neptun kód) külön lezárt borítékban kell a pályaműhöz mellékelni.

 

Díjak:

I. díj: 30.000 Ft

II. díj: 25.000 Ft

III. díj: 15.000 Ft

 

A leadás határideje, helyszíne: 2020. november 20.,
SZTE Kulturális Iroda (Dugonics tér 13.) Tel.: 544-045, 4045A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája és a Szegedi Nemzeti Színház


EGYETEMI DRÁMAPÁLYÁZATOT

 

hirdet az egyetem nappali tagozatos hallgatói számára.


Két kategóriában várjuk a pályaműveket:

  • 1, tematikus megkötés nélküli,
  • 2, tematikus megkötéssel: a dráma fikciós cselekménye a szegedi egyetem 100 évének történelmi valóságába ágyazódjon (pl. Szent-Györgyi Albert szegedi tevékenysége, Radnóti Miklós, József Attila szegedi egyetemi évei, a MEFESZ megalakulása stb.).

Terjedelmi korlátozás nincs, de inkább kamaradarabokat várunk. Egy szerző kategóriánként csak egy munkát nyújthat be. A pályaműveket két nyomtatott példányban kérjük beküldeni.

A pályázatra olyan magyar nyelvű színdarabot várunk, amely még nem jelent meg nyomtatásban, nem mutatták be színpadon, nem szerepelt korábbi drámapályázatokon.

A pályázat jeligés, a szerző adatait (név, kar, szak, évfolyam, telefonszám, e-mail, Neptun kód) külön lezárt borítékban kell a pályaműhöz mellékelni.

A pályaműveket a színházi szakemberekből álló bírálóbizottság értékeli. A bizottságnak jogában áll egyes díjakat megosztani vagy nem kiadni.

 

Díjak (kategóriánként):

I. díj: 50.000 Ft

II. díj: 30.000 Ft

III. díj 20.000 Ft

 

A leadás határideje, helyszíne: 2020. szeptember 10.

SZTE Kulturális Iroda (Dugonics tér 13.) Tel.: 544-045, 4045

 

Az arra érdemesnek talált darabot a Szegedi Nemzeti Színház felolvasószínházi keretek között bemutatja, így a szerző készíthet a szegedi társulatra elképzelt szereposztást is.

A drámapályázat eredményét a 25. Őszi Kulturális Fesztivál megnyitóján hirdetjük ki.


A pályázati felhívások leírásai letölthetőek itt.


Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

Legolvasottabb