Nevtelen_terv_2

A Politológiai Tanszék európai parlamenti választásokat kutató Jean Monnet Network pályázatot nyert

A Jean Monnet Networks (Jean Monnet Hálózatok) célja, hogy elősegítse konzorciumok létrehozását és továbbfejlesztését az információgyűjtés, a tudásépítés és a gondolatcsere, valamint az európai integráció ösztönzése érdekében. Az európai parlamenti választásokat kutató projekt az olasz Roma Tre University vezetésével szervezett konzorcium, melynek további tagjai a brit Loughborough University, a görög National & Kapodistrian University of Athens egyetemek, valamint az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar Politológiai Tanszéke. 


A több mint 1400 érvényes pályázat közül került a 360 nyertes közé a European Elections Monitoring Center 20–23 (Európai Választásokat Követő Központ 20–23) című projekt, amely az első európai parlamenti választások (1979) óta publikált választási kampányplakátokat gyűjti nyilvános archívumba és elemzi azokat. A választási plakátok különböző korok és társadalmi-politikai események lenyomatai, amit mindezidáig senki nem elemzett egységesen.


A projekt tagjai a Politológiai Tanszék részéről Merkovity Norbert és Stumpf Péter Bence oktatók, valamint Szabó Palócz Orsolya PhD hallgató, akik a pályázat fő témája mellett vállalták, hogy az EP választásokhoz kapcsolódó online tananyagokat készítenek, amelyek a politikatudományok és határterületeinek módszereivel készülnek el, és bemutatják az EP választási kampányok évtizedeit. A projekt a European Elections Monitoring Center (EEMC) hálózat 2014-ben és 2019-ben elért eredményeire is épít.


Az oktatási anyag mellett a projekt három konferencián, egy fotóalbumban és számos publikációban mutatja majd be a kutatási eredményeket. A projekt tagjai az EP választások vizuális kampányainak feltárásával, közzétételével és elemzésével úttörő munkát végeznek.


Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

Legolvasottabb