uj_jovokep_mnb_tanulmanyi_verseny

Versenyfelhívás - Új Jövőkép Tanulmányi Verseny 2020

Meghosszabbított jelentkezési határidő! 2020. november 1. 23.59


Vannak elképzeléseid a jövővel kapcsolatban? Érdekel a gazdaságpolitika világa és kész vagy szakemberek előtt bemutatni az ötleteidet? Ha nem félsz a megmérettetéstől, akkor indulj önállóan vagy csapatban a Magyar Nemzeti Bank és az MNB Oktatási Klub közös tanulmányi versenyén!

A versenyről:
A verseny két (2) fordulóból áll. Az első (válogató) fordulóban a résztvevőknek a jelentkezési időszak megnyitásától kezdve a kiadott témakörök egyikéhez kapcsolódóan kell a versenyfelhívásban meghatározott szempontoknak megfelelő pályaművet készíteni. A második (döntő) fordulóba azok a pályaművek juthatnak tovább, amelyeket az adott témakörhöz rendelt szakmai bizottság tagjai arra alkalmasnak találnak. A döntőn a pályaművek szerzőinek szóban kell előadniuk rövid prezentációjukat a témakörhöz rendelt szakmai bizottság előtt.

A pályamű témája az alábbi témakörök egyike közül választható:
Otthont mindenkinek program
Biztonságos nyugdíjrendszer
Új demográfiai program
Versenyképes felsőoktatási rendszer
Digitális azonnali pénzügyi rendszer

A szerzőknek lehetőségük van a regisztrációt követően azonnal feltölteniük pályaművüket ezen oldal alján, valamint a pályaművet a benyújtási határidőig módosíthatják is.

A döntőbe jutó szerzők külön szekciókba lesznek beosztva, több napra lebontva a pályaműhöz választott témakör alapján. Minden szerzőt (csapat esetén csak a csapatkapitányt) e-mailen keresztül fogunk értesíteni, hogy melyik nap és mely időpontban fog prezentálni. A döntőt egy ünnepi díjátadó fogadás zárja.

A verseny részletes szabályzatát ide kattintva éritek el.

A számotokra legmegfelelőbb téma kiválasztásához és a szerzők szakmai teljesítményének támogatásához témaválasztási segédanyagot készítettünk a számotokra, amelyet ide kattintva érhettek el.

Díjazás:
10 darab „Kiváló pályamű” díj: bruttó 1 000 000 Ft/díj
10 darab „Jeles pályamű” díj: bruttó 500 000 Ft/díj
PhD különdíj kategóriánként: bruttó 1 000 000 Ft/díj
MNB Kiválósági Ösztöndíjas különdíj: bruttó 1 000 000 Ft

A bizottság által a döntőben nyújtott teljesítmények alapján kiosztott tárgyjutalom:
50 db tárgyjutalom (mobilinternetre képes iPad)

Időzítés:
Jelentkezési és pályamű feltöltési időszak: 2020. augusztus 19. 15:00 – 2020. november 1. 23:59.
Döntő: 2020. december 1-3.
Ünnepi díjátadó fogadás: 2020. december 3.

Részvétel:
A versenyre a magyarországi és külhoni (de magyar nyelvű képzést is indító) felsőoktatási intézményben 2020/2021. tanév 1. (őszi) félévben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, alapképzésben (BA/BSc), osztatlan képzésben, mesterképzésben (MA/MSc) és doktori tanulmányokban résztvevő teljes idejű (nappali munkarendű) és részidős (levelező munkarendű) hallgatók pályázhatnak egyénileg, valamint két (2) és három (3) fős csapatokban.

A doktori tanulmányokat folytató hallgatók, ha csapatban kívánnak indulni, akkor kizárólag más, szintén doktori tanulmányokat folytató hallgatókkal lehetnek egy csapatban. Ugyanezen megkötés nem vonatkozik az alap-, osztatlan- és mesterképzésben tanulmányokat folytató hallgatókra.

Kapcsolódó dokumentumok
A verseny részletes szabályzatát ide kattintva éritek el.
A témaválasztási segédanyagot ide kattintva éritek el.

Kapcsolat
A versennyel kapcsolatos szakmai és részvételt érintő kérdéseket a protokoll@mnboktatasiklub.hu e-mail címre, a technikai kérdéseket a support@ecosim.hu e-mail címre várjuk.

MNB
Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

Legolvasottabb