100_9220

Minőség, szakértelem és tradíció-Nyílt nap az ÁJTK-n

2013. január 10-én tartotta nyílt napját a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara. Az ide látogató diákok, szülők, tanárok betekintést nyerhettek a "lehetőségek karának" hétköznapjaiban és megtapasztalhatták, milyen is egy jogász élete.

Az érdeklődőket Prof. Dr. Szabó Imre, a jogikar dékánja köszöntötte, aki beszédében többek között kitért arra a helyzetre is, mely jelenleg a hazai jogászképzést érzékenyen érinti, ugyanakkor igyekezett megnyugtatni a jelenlévő hallgatóságot abban az ügyben, hogy Szegeden a jogászképzés továbbra is töretlen lendülettel, kimagasló szakmai színvonallak és tradícióval fog zajlani.


Ezt követően a diákok meghallgathatták a jogikar teljes képzési kínálatának bemutatását, mely a következőket foglalta magába:

- Jogász szak (Dr. Gellén Klára)

- Munkaügyi kapcsolatok és társadalombiztosítási igazgatási szak (Prof. Dr. Hajdú József)

- Nemzetközi tanulmányok szak (Dr. Majsa József)

- Politológia (Prof. Dr. Paczolay Péter)


Ezt követően lehetőség nyílt az érdelődők számára, hogy az Információs Társalgóban (InfoTár) személyesen érdeklődjenek többek között:

- a jogász szakról

- a munkaügyi kapcsolatok és társadalombiztosítási igazgatási szakról

- a politológia szakról

- a nemzetközi tanulmányok szakról

- a jogi asszisztens képzésről

- a felvételi eljárásról

- a Hallgatói Önkormányzatról és hallgatói életről

- az ÁJTK Karrier Irodáról és más szolgáltatásokról

- a Kar idegen nyelvű képzéseiről

- az Európa Tanulmányok Központról


A programot tovább színesítette, hogy az ide látogatóknak lehetőségük volt többek között olyan Vitaszemináriumon részt venni, melynek során betekintést nyerhettek az alapjogok és a facebook kapcsolatába, vagy meghallgatni a Mi fán terem a politika/politológia c. előadást.