Újból elindult a Tutori Program az Állam- és Jogtudományi Karon

Karunk vezetése a tavalyi évben dolgozta ki az alapjait, majd pedig útjára is indította a hallgatók beilleszkedését segítő rendszerünket, amely Tutori Program néven került ismertetésre a hallgatók körében.

A Programmal az első évfolyamos hallgatók mentorálását kívánjuk megvalósítani, melynek keretében a fő célkitűzés az, hogy egyfajta hidat képezzünk a középiskola és az egyetem között. Célunk megkönnyíteni az egyetemi életbe való beilleszkedést a tanulás, a követelmények és az elvárások terén.


Az átláthatóság és a személyes kapcsolatok erősítésének érdekében, az elsőéves joghallgatók kis csoportokra bontva kaphatnak naprakész információkat, segítséget a csoportjukhoz rendelt elsőéves Ph.D hallgatóktól (Tutoroktól).


A rendszer működőképességére, valamint a hatékony, közvetlen, időkorlát nélküli kommunikáció lehetőségére törekedve a Coospace felületén csoportbontásban létrehozott színterek állnak a résztvevők segítségére, kiemelve a fórum nyújtotta lehetőségeket.


A Tutori Hálózat működtetése féléves terv alapján valósul meg, melyben olyan programok kapnak helyet, mint:

  • az oktatás helyéül szolgáló, a város különböző pontjain található épületek, valamint diákok által kedvelt étkezési lehetőségek, helyek bemutatása
  • könyvtári beiratkozás, könyvtárhasználat ismertetése az SZTE Klebersberg Könyvtárban
  • beülős, beszélgetős esték a csapatépítés és az információcsere jegyében
  • tájékoztató előadások, interaktív beszélgetések a kreditrendszerről, az egyes kurzusok követelményrendszeréről, diplomaminősítő tantárgyak jelentőségéről, ösztöndíjakról, nyelvtanulási lehetőségekről, Erasmus plusz programról, tudományos diákköri tevékenységről, tantárgy specifikusan a tanulástechnikai módszerekről, zárthelyi dolgozatokkal kapcsolatos gyakorlati kérdésekről, vizsgaidőszakkal kapcsolatos információkról.


A Tutori Program keretében megszerezhető információk jelentősen megkönnyítik a felvett joghallgatók beilleszkedését, a követelményrendszer megismerését a felkészült és tapasztalattal rendelkező elsőéves PhD hallgatóknak köszönhetően.

 

A Programban résztvevő PhD hallgatók a 2013/14-es tanévben: Finta Csilla, Hárs András, Juhász Andrea, Kecskés Tamás, Kupecki Nóra, Masa Gabriella, Mikes Lili, Varga Csilla Erika, Szigeti Tamara


A Programban résztvevő PhD hallgatók a 2014/15-ös tanévben: Árkosy Lilla, Dúl János, Hárs András, Jakó Mira, Kupecki Nóra, Mészáros Gabriella, Molnár Erzsébet, Monori Zsuzsanna, Pétervári Máté, Pongó Tamás, Varga Csilla Erika


Varga Csilla Erika, Szigeti Tamara