Rekord mennyiségű csapattal zajlott a Ket. jogesetmegoldó verseny!

A Közigazgatási Jogi és Pénzügyi Jogi Tanszék 2015. november 25-én este 6 órától jogesetmegoldó versenyt rendezett, ahol a harmadéves hallgatók közül tizenkét, egyenként háromfős csapat vett részt.

A versenyzők az első fordulóból egy jogesethez kapcsolódó egységes kérdéssorra válaszolva juthattak tovább. Míg a szakértő zsűri (Dr. Szántó Mária hivatalvezető, Dr. Bereczky Katalin főosztályvezető-helyettes és Dr. Fodor Ákos jegyző) javítására vártunk, villámkérdésekkel volt lehetőség további pontokat gyűjteni. A sok résztvevőre tekintettel ez nem volt egyszerű feladat. A második fordulóba végül öt csapat került. Ők azonos jogesethez kapcsolódó három különböző, két eljárásjogi és egy jogorvoslati kérdés szóbeli megválaszolásával bizonyíthatták tudásukat. A zsűri azonnal értékelt, így a jó hangulatú verseny kapuzárásra be is fejeződött. A gyakorlati tapasztalatok mellett az első csapat tagjai (Hegedüs Kata, Kackó Anna és Mitnyan Viktória) kollokvium ötössel, míg a második (Prokop Adrienn, Sztoján Krisztina és Tóth Attila) és holtversenyben a két harmadik csapat tagjai (Deák Réka, Szántó Kata és Takács Anett, valamint Mándi Dorottya, Lauer Viola és Szél Dániel) szeminárium jelessel lettek gazdagabbak.

jogeset
...és akik még a másnapi előadásra is talpon maradtak!

A tisztes helytállást tanúsító további versenyzők (a csapatok sorrendjében): Lázár Evelin, Molnár Orsolya, Bikár Angéla, Simon Laura Nagy Nikolett, Nagy Antal, Bondár Szabina, Hovodzák Ivett, Farle Ádám, Háló Dóra, Nagy Nikolett, Pataki Bettin, Ivanov Dömötör, Ferencz Anna, Tóth Márk Sándor, Rövid Bertalan, Simon Zsófia, Virág Bettina, Szivós Kristóf, Horváth Dávid, Dencs Tímea, Réti Dóra, Novák Zsófia, Szügyi Réka.