AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKE PÁLYÁZATOT HIRDET

egyetemi és főiskolai hallgatók részére a 2016/17-es tanévben az alábbi programban való részvételre

PROGRAM

A program célja, hogy a résztvevők megismerjék az Országgyűlés hivatali szervezetét és működését, és közvetlen betekintést nyerjenek a törvényalkotási folyamat részleteibe.


A felvételt nyert hallgatók a program első felében egy előadás-sorozaton vesznek részt, amelyen részletesen megismerik az Országgyűlés, a bizottságok, afrakciók és az Országgyűlés Hivatalának munkáját. Vendégként részt vesznek plenáris ülésen, a bizottsági üléseken, a bizottsági elnöki értekezleten és a Házbizottság ülésén.

A program második felében látogatást tesznek - többek között - a Köztársasági Elnöki Hivatalban, az Állami Számvevőszéknél, az Alkotmánybíróságon, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában, a Miniszterelnökségen, valamint az Országgyűlés különböző szervezeti egységeiben gyakorlati feladatokat látnak el.


A programban 14 hallgató vesz részt 2016 októberétől 2017 márciusáig.

A felvételt nyert hallgatók díjazásban részesülnek, amelynek összege

  • fővárosi felsőoktatási intézményben folytatott tanulmányok esetén havi (bruttó) 35.000 Ft,
  • vidéki felsőoktatási intézményben folytatott tanulmányok esetén havi (bruttó) 50.000 Ft.

A díjazás a programokból való igazolatlan hiányzás esetén arányosan csökkenthető. Decemberben és januárban a program szünetel, így ez az időszak sem kötelezettséggel, sem díjazással nem jár. A díjazás kifizetése két részletben, munkaszerződés alapján történik. A munkaszerződés megkötéséhez hatósági erkölcsi bizonyítvány szükséges.


Részletes tájékoztatás, pályázati feltételek.