Szegedi sikerek az országos büntetőjogi perbeszédmondó versenyen

Győr és Budapest után idén Debrecen volt a helyszíne a III. országos büntetőjogi perbeszédmondó versenynek. A Debreceni Ítélőtáblán megtartott versenyen a szegedi jogi kart ügyészi kategóriában Fülöp Ágnes Kata, védői kategóriában Sztoján Krisztina képviselte.

A hallgatók felkészítő tanára a Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszék tudományos segédmunkatársa, Ragány Zoltán volt. Karunk III. éves joghallgatója, Sztoján Krisztina védői kategóriában II. helyezést ért el.


A versenyfeladat - amely egy gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének tényállására épült - alapján előadott perbeszédek magas szakmai színvonalúak voltak, Karunk hallgatói méltó ellenfelei voltak a társkarok versenyzőinek.

img_10073_250x250
Sztoján Krisztina az oklevéllel
A hivatásrendek képviselőiből álló zsűri a védői kategóriában II. hellyel jutalmazta Sztoján Krisztinát, ugyanakkor a szóbeli értékelés körében méltatta Fülöp Ágnes Katát is.


A versenyzőknek gratulálunk és további szép sikereket kívánunk!


Az eseményről a www.dehir.hu oldal az alábbi cikket közölte:


www.dehir.hu/debrecen/leendo-ugyvedek-ugyeszek-vedtek-es-vadoltak-debrecenben/2016/05/06/


Ragány Zoltán

tudományos segédmunkatárs

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • szeptember 17. - 21.
  Egész napos
  III. International Week of Criminal Law / III. Internationale Woche des Strafrechts Szervező: ÁJTK Bűnügyi Tudományok Intézete. 9 külföldi partneregyetemről (görög, német, tajvani, török, szerb, spanyol, olasz, román és orosz egyetemekről) érkeznek a karra jogászprofesszorok, akik a büntetőjog válogatott kérdéseiről tartanak előadásokat, valamint egy előre meghatározott témát (a tévedés szerepe a büntetőjogban) közösen dolgoznak fel a hallgatókkal jogösszehasonlító szeminárium keretében. Az intenzív hét végén kerekasztal-beszélgetést tartunk "Európa büntetőjoga 20 év múlva" címmel. A program angol és német nyelven folyik.
 • szeptember 26.
  14:30 - 16:00
 • szeptember 27.
  09:00 - 11:00
 • 2019. január 10.
  09:00 - 16:00