Szegedi sikerek az országos büntetőjogi perbeszédmondó versenyen

Győr és Budapest után idén Debrecen volt a helyszíne a III. országos büntetőjogi perbeszédmondó versenynek. A Debreceni Ítélőtáblán megtartott versenyen a szegedi jogi kart ügyészi kategóriában Fülöp Ágnes Kata, védői kategóriában Sztoján Krisztina képviselte.

A hallgatók felkészítő tanára a Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszék tudományos segédmunkatársa, Ragány Zoltán volt. Karunk III. éves joghallgatója, Sztoján Krisztina védői kategóriában II. helyezést ért el.


A versenyfeladat - amely egy gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének tényállására épült - alapján előadott perbeszédek magas szakmai színvonalúak voltak, Karunk hallgatói méltó ellenfelei voltak a társkarok versenyzőinek.

img_10073_250x250
Sztoján Krisztina az oklevéllel
A hivatásrendek képviselőiből álló zsűri a védői kategóriában II. hellyel jutalmazta Sztoján Krisztinát, ugyanakkor a szóbeli értékelés körében méltatta Fülöp Ágnes Katát is.


A versenyzőknek gratulálunk és további szép sikereket kívánunk!


Az eseményről a www.dehir.hu oldal az alábbi cikket közölte:


www.dehir.hu/debrecen/leendo-ugyvedek-ugyeszek-vedtek-es-vadoltak-debrecenben/2016/05/06/


Ragány Zoltán

tudományos segédmunkatárs

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 16.
  18:00 - 20:00
  A Bűnügyi Tudományok Intézete 2018. október 16-án 18:00-tól tartja következő TDK ülését, amelynek keretében a BTI oktatója, meghívott előadója, Dr. Urbán Zoltán dandártábornok, Jász-Nagykun-Szolnok megye rendőrfőkapitánya, valamint Prof. Dr. Karsai Krisztina, a BTI intézetvezető egyetemi tanára tart előadást, kerekasztal-beszélgetést a következő témában: "Designer drogok elleni küzdelem - tényleg büntetőjogi kérdés?" A BTI szeretettel vár minden érdeklődőt!
 • október 17.
  13:00 - 15:00
  Az Üzleti Jogi Intézet szervezésében a La Sapienza Egyetem oktatója és kutatója, Maria Romana Allegri professzor angol nyelvű előadása
 • október 18.
  09:00 - 16:30
 • október 18.
  10:00 - 12:00
  Az Üzleti Jogi Intézet szervezésében a La Sapienza Egyetem oktatója és kutatója, Maria Romana Allegri professzor angol nyelvű előadása
 • november 14.
  17:00 - 19:30
  A Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék szervezésében I. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny. A Verseny fő célja a nemzetközi jogi érdeklődés felkeltése és a tanultak kötetlen környezetben való megmérettetése. A Versenyen a legjobb helyezést elérő csapatok a gyakorlaton ZH mentességet, így félév végi jegyet szerezhetnek (amennyiben a ZH mentességhez a félév során gyűjtött hiányzás a megengedett 2 alkalmon belül marad). A részletes versenykiírás letölthető az esemény oldaláról, vagy megtekinthető a tanszéki honlapon, a "Hírek" menüpontban. A verseny szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre és az azt követő kötetlen beszélgetésre! Természetesen, a versenyt csak megtekinteni kívánó nézőket is szívesen látjuk a rendezvényen!