Cover-MTAtkjti

MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézet 2017. évi Életműdíjának ünnepélyes átadása

MEGHÍVÓ

az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézet 2017. évi Életműdíjának ünnepélyes átadására

 

Helyszín és időpont:

MTA Humán Tudományok Kutatóháza JTI Tanácsterem

(Budapest, Tóth Kálmán u. 4., T.0.25.)

2017. december 14. (csütörtök) 10.30.

 

Az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézete

a 2017. évi Életműdíjat

PROF. DR. Nagy Ferenc egyetemi tanár (Szegedi Tudományegyetem)

részére adományozza.

 

A rendezvényen a díjazott hatvan perces előadást tart

Tendenciák a büntetőjogban

címmel.

 

A díjátadó ünnepséget állófogadás követi.

 

Megtisztelő jelenlétére feltétlenül számítunk!

 

A rendezvényt követően 12.30 órától az Acta Juridica Hungarica – Hungarian Journal of Legal Studies 2017. évi lapszámbemutatójára Jakab Éva főszerkesztő asszony és a szerkesztőség tagjai tisztelettel invitálják az érdeklődőket.

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 16.
  18:00 - 20:00
  A Bűnügyi Tudományok Intézete 2018. október 16-án 18:00-tól tartja következő TDK ülését, amelynek keretében a BTI oktatója, meghívott előadója, Dr. Urbán Zoltán dandártábornok, Jász-Nagykun-Szolnok megye rendőrfőkapitánya, valamint Prof. Dr. Karsai Krisztina, a BTI intézetvezető egyetemi tanára tart előadást, kerekasztal-beszélgetést a következő témában: "Designer drogok elleni küzdelem - tényleg büntetőjogi kérdés?" A BTI szeretettel vár minden érdeklődőt!
 • október 17.
  13:00 - 15:00
  Az Üzleti Jogi Intézet szervezésében a La Sapienza Egyetem oktatója és kutatója, Maria Romana Allegri professzor angol nyelvű előadása
 • október 18.
  09:00 - 16:30
 • október 18.
  10:00 - 12:00
  Az Üzleti Jogi Intézet szervezésében a La Sapienza Egyetem oktatója és kutatója, Maria Romana Allegri professzor angol nyelvű előadása
 • november 14.
  17:00 - 19:30
  A Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék szervezésében I. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny. A Verseny fő célja a nemzetközi jogi érdeklődés felkeltése és a tanultak kötetlen környezetben való megmérettetése. A Versenyen a legjobb helyezést elérő csapatok a gyakorlaton ZH mentességet, így félév végi jegyet szerezhetnek (amennyiben a ZH mentességhez a félév során gyűjtött hiányzás a megengedett 2 alkalmon belül marad). A részletes versenykiírás letölthető az esemény oldaláról, vagy megtekinthető a tanszéki honlapon, a "Hírek" menüpontban. A verseny szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre és az azt követő kötetlen beszélgetésre! Természetesen, a versenyt csak megtekinteni kívánó nézőket is szívesen látjuk a rendezvényen!