20170622_103018

Erasmus+ Oktatói mobilitással Drezdában

Dr. Mezei Péter, a jogi kar nemzetközi ügyekért felelős dékánhelyettese 2017. június 21-24. között Erasmus+ oktatói mobilitás keretében a Technische Universität Dresden jogi karán járt, ahol 8 óra terjedelemben előadásokat tartott a kutatási területéhez tartozó digitális és összehasonlító szerzői jogi témákban.

Dresden
Mezei Péter és Louis Fendrich (a Drezda-Szeged képzés korábbi hallgatója)

Így bemutatásra került a linkeléssel kapcsolatos legfrissebb Európai Uniós joggyakorlat, az Európai Bizottság Digitális Egységes Piac Stratégiája, a hangmintázással (sampling) kapcsolatos amerikai és német fejlemények, valamint a digitális jogkimerülés kérdése.


20170622_123344

A mobilitás másik részeként Mezei Péter tárgyalásokat folytatott a drezdai kollégákkal a már meglévő Drezda-Szeged közös szellemi tulajdonvédelmi képzés elmélyítéséről, további oktatói mobilitásokról, valamint az együttműködés további lehetséges irányairól.

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 16.
  18:00 - 20:00
  A Bűnügyi Tudományok Intézete 2018. október 16-án 18:00-tól tartja következő TDK ülését, amelynek keretében a BTI oktatója, meghívott előadója, Dr. Urbán Zoltán dandártábornok, Jász-Nagykun-Szolnok megye rendőrfőkapitánya, valamint Prof. Dr. Karsai Krisztina, a BTI intézetvezető egyetemi tanára tart előadást, kerekasztal-beszélgetést a következő témában: "Designer drogok elleni küzdelem - tényleg büntetőjogi kérdés?" A BTI szeretettel vár minden érdeklődőt!
 • október 17.
  13:00 - 15:00
  Az Üzleti Jogi Intézet szervezésében a La Sapienza Egyetem oktatója és kutatója, Maria Romana Allegri professzor angol nyelvű előadása
 • október 18.
  09:00 - 16:30
 • október 18.
  10:00 - 12:00
  Az Üzleti Jogi Intézet szervezésében a La Sapienza Egyetem oktatója és kutatója, Maria Romana Allegri professzor angol nyelvű előadása
 • november 14.
  17:00 - 19:30
  A Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék szervezésében I. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny. A Verseny fő célja a nemzetközi jogi érdeklődés felkeltése és a tanultak kötetlen környezetben való megmérettetése. A Versenyen a legjobb helyezést elérő csapatok a gyakorlaton ZH mentességet, így félév végi jegyet szerezhetnek (amennyiben a ZH mentességhez a félév során gyűjtött hiányzás a megengedett 2 alkalmon belül marad). A részletes versenykiírás letölthető az esemény oldaláról, vagy megtekinthető a tanszéki honlapon, a "Hírek" menüpontban. A verseny szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre és az azt követő kötetlen beszélgetésre! Természetesen, a versenyt csak megtekinteni kívánó nézőket is szívesen látjuk a rendezvényen!