Riga_01

Az európai közigazgatásról Rigában

Lettország fővárosa adott otthon egy hétre a Közigazgatási Jogi Tanszék két munkatársának, ahol Csatlós Erzsébet Erasmus oktatói mobilitás keretén belül igyekezett a hallgatóságot az európai közigazgatás jellemzőibe bevezetni, a saját kutatási témájával megismertetni, míg Siket Judit a tanulmányút során bővítette a közigazgatás globalizációjával kapcsolatos közös projektjük szakirodalmi bázisát.

Az előadás nem várt érdeklődést váltott ki, a hallgatóság soraiban nem csupán hallgatók foglaltak helyet, hanem gyakorló jogászok, így például a rigai törvényszék közigazgatási ügyekre specializálódott bírája is részt vett, és kérdéseivel is hozzájárult a téma elmélyültebb megismeréséhez. A hallgatók körében a legnagyobb érdeklődést a SOLVIT működése váltotta ki.


Riga_02

Az előadás meglepetés-vendége Maria Karcz-Kaczmarek volt a lengyel Łódź Egyetem Közigazgatási Jogi Tanszékének munkatársa, aki idén ősszel Tanszékünk vendége lesz. Élénk figyelemmel követte az elhangzottakat, majd az előadást követően a saját kutatási témájának és a magyar helyi önkormányzatok összefüggéseinek ad hoc megvitatására is sort keríthettünk.


A szakmai sikerélmények mellett elvarázsolt bennünket a lett főváros szépsége, jellegzetes építészeti stílusa és a Balti –tenger csodás kéksége.


Siket Judit és Csatlós Erzsébet

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 16.
  18:00 - 20:00
  A Bűnügyi Tudományok Intézete 2018. október 16-án 18:00-tól tartja következő TDK ülését, amelynek keretében a BTI oktatója, meghívott előadója, Dr. Urbán Zoltán dandártábornok, Jász-Nagykun-Szolnok megye rendőrfőkapitánya, valamint Prof. Dr. Karsai Krisztina, a BTI intézetvezető egyetemi tanára tart előadást, kerekasztal-beszélgetést a következő témában: "Designer drogok elleni küzdelem - tényleg büntetőjogi kérdés?" A BTI szeretettel vár minden érdeklődőt!
 • október 17.
  13:00 - 15:00
  Az Üzleti Jogi Intézet szervezésében a La Sapienza Egyetem oktatója és kutatója, Maria Romana Allegri professzor angol nyelvű előadása
 • október 18.
  09:00 - 16:30
 • október 18.
  10:00 - 12:00
  Az Üzleti Jogi Intézet szervezésében a La Sapienza Egyetem oktatója és kutatója, Maria Romana Allegri professzor angol nyelvű előadása
 • november 14.
  17:00 - 19:30
  A Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék szervezésében I. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny. A Verseny fő célja a nemzetközi jogi érdeklődés felkeltése és a tanultak kötetlen környezetben való megmérettetése. A Versenyen a legjobb helyezést elérő csapatok a gyakorlaton ZH mentességet, így félév végi jegyet szerezhetnek (amennyiben a ZH mentességhez a félév során gyűjtött hiányzás a megengedett 2 alkalmon belül marad). A részletes versenykiírás letölthető az esemény oldaláról, vagy megtekinthető a tanszéki honlapon, a "Hírek" menüpontban. A verseny szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre és az azt követő kötetlen beszélgetésre! Természetesen, a versenyt csak megtekinteni kívánó nézőket is szívesen látjuk a rendezvényen!