Riga_01

Az európai közigazgatásról Rigában

Lettország fővárosa adott otthon egy hétre a Közigazgatási Jogi Tanszék két munkatársának, ahol Csatlós Erzsébet Erasmus oktatói mobilitás keretén belül igyekezett a hallgatóságot az európai közigazgatás jellemzőibe bevezetni, a saját kutatási témájával megismertetni, míg Siket Judit a tanulmányút során bővítette a közigazgatás globalizációjával kapcsolatos közös projektjük szakirodalmi bázisát.

Az előadás nem várt érdeklődést váltott ki, a hallgatóság soraiban nem csupán hallgatók foglaltak helyet, hanem gyakorló jogászok, így például a rigai törvényszék közigazgatási ügyekre specializálódott bírája is részt vett, és kérdéseivel is hozzájárult a téma elmélyültebb megismeréséhez. A hallgatók körében a legnagyobb érdeklődést a SOLVIT működése váltotta ki.


Riga_02

Az előadás meglepetés-vendége Maria Karcz-Kaczmarek volt a lengyel Łódź Egyetem Közigazgatási Jogi Tanszékének munkatársa, aki idén ősszel Tanszékünk vendége lesz. Élénk figyelemmel követte az elhangzottakat, majd az előadást követően a saját kutatási témájának és a magyar helyi önkormányzatok összefüggéseinek ad hoc megvitatására is sort keríthettünk.


A szakmai sikerélmények mellett elvarázsolt bennünket a lett főváros szépsége, jellegzetes építészeti stílusa és a Balti –tenger csodás kéksége.


Siket Judit és Csatlós Erzsébet

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • szeptember 17. - 21.
  Egész napos
  III. International Week of Criminal Law / III. Internationale Woche des Strafrechts Szervező: ÁJTK Bűnügyi Tudományok Intézete. 9 külföldi partneregyetemről (görög, német, tajvani, török, szerb, spanyol, olasz, román és orosz egyetemekről) érkeznek a karra jogászprofesszorok, akik a büntetőjog válogatott kérdéseiről tartanak előadásokat, valamint egy előre meghatározott témát (a tévedés szerepe a büntetőjogban) közösen dolgoznak fel a hallgatókkal jogösszehasonlító szeminárium keretében. Az intenzív hét végén kerekasztal-beszélgetést tartunk "Európa büntetőjoga 20 év múlva" címmel. A program angol és német nyelven folyik.
 • szeptember 26.
  14:30 - 16:00
 • szeptember 27.
  09:00 - 11:00
 • 2019. január 10.
  09:00 - 16:00