IMG_7414_nyito

2017. március 17-én a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán járt Kína magyarországi nagykövete, Őexelenciája Duan Jielong

A Kar vezetősége Balogh Elemér dékán úr és Karsai Krisztina rektorhelyettes asszony irányításával a Kar Tanácstermében találkozott Kína nagykövetével és kíséretével. A találkozó során eszmecserét folytattak a kínai és magyarországi oktatási együttműködés további lehetőségeiről, az Állam- és Jogtudományi Karon tanuló kínai hallgatók létszámának, az együttműködésbe bevont kínai egyetemek számának növeléséről, a „Kapu” program továbbfejlesztésének irányairól.


Kinai_Nagykoveti_ltg
A képre kattintva GALÉRIA nyílik. Fotók: Bobkó Anna


Duan Jielong úr megjegyezte, hogy a kínai jogászok, illetve joghallgatók EU-hoz és Magyarországhoz kötődő jogi ismereteinek bővítésében a magyarországi egyetemekkel, és elsősorban a Karunkkal folytatott együttműködés segítséget nyújt. A megbeszélés végén Dékán Úr hivatalos meghívót nyújtott át Nagykövet Úrnak, akinek jogászként a nemzetközi jog a szakterülete, és ebben arra kérte fel, hogy még idén tavasszal tartson tudományos előadást Karunkon.


Kína nagykövete az SZTE vezetőivel találkozott és megnyitotta a "2017 Szegedi Kínai Filmnapokat"