Beszámoló a Basic of Research and Academic Writining szakmai előadásokról

Logo

2017. szeptember 8-án az NTP-HHTDK-17 pályázat keretében került megrendezésre az ún. Academic Writing Seminar c. esemény, amelyen a tudományos kutatás és publikáció iránt érdeklődő magyar és nemzetközi hallgatóink is részt vettek. (Az eseményt angol nyelvű nemzetközi tanulmányok szakunk orientációs hetének programjába is beillesztettük.)

page

Az oktatószeminárium keretében külsős meghívott előadónk, dr. Mandák Fanni (NKE) által ismertetésre kerültek a szakdolgozat/esszéírás alapvető tudományos standardjai, a tudományos munkákkal szemben támasztott szakmai elvárások, valamint az idézés pontos szabályainak ismertetése. A rendezvény kimondott célja volt az is, hogy a hallgatókkal nem csak az évfolyam- vagy szakdolgozati kutatás, hanem a tudományos kutatás és publikáció módszertani és ismeretösszegzéssel kapcsolatos tudásanyagát megismertessük.


A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt A hazai Tudományos Diákköri műhelyek és rendezvényeik támogatása – SZTE ÁJTK Tudományos Diákköreinek támogatása (2017-2018) című, NTP-HHTDK-17-0007 kódjelű pályázat támogatásával valósult meg.
Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 30.
  14:00 - 16:00
 • november 14.
  17:00 - 19:30
  A Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék szervezésében I. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny. A Verseny fő célja a nemzetközi jogi érdeklődés felkeltése és a tanultak kötetlen környezetben való megmérettetése. A Versenyen a legjobb helyezést elérő csapatok a gyakorlaton ZH mentességet, így félév végi jegyet szerezhetnek (amennyiben a ZH mentességhez a félév során gyűjtött hiányzás a megengedett 2 alkalmon belül marad). A részletes versenykiírás letölthető az esemény oldaláról, vagy megtekinthető a tanszéki honlapon, a "Hírek" menüpontban. A verseny szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre és az azt követő kötetlen beszélgetésre! Természetesen, a versenyt csak megtekinteni kívánó nézőket is szívesen látjuk a rendezvényen!
 • november 29.
  09:30 - 10:15
 • 2019. január 10.
  09:00 - 16:00