P1150957

Kúriai esetek, videós kerekasztal-beszélgetés

Óriási érdeklődés mellett került sor a Kúriai esetek c. videós kerekasztal- beszélgetésre 2017. október 24-én Karunkon, a Civilisztikai Tudományok Intézete, és annak Tudományos Diákköre, valamint a Kúria Sajtótitkársága szervezésében.

A_dekani_szobaban

A rendezvény fő célkitűzése, hogy Kúriai bírák és szakértők részvételével valamely jogerősen lezárt, közérdeklődésre számot tartó izgalmas jogi eset kerüljön feldolgozásra, és bemutatásra a joghallgatók számára. A Kúria ezzel is hozzá kíván járulni a jogászképzés színvonalának emeléséhez, a jogászi problémamegoldó-képesség fejlesztéséhez.

P1150959

A Kúrián indult kezdeményezés negyedik állomása volt a szegedi rendezvény, ahol egy öröklésből való kitagadás kapcsán indult polgári peres eljárásban hozott ítélet elemzése állt a középpontban, a témában leforgatott rövidfilmet mutatták be a szervezők. A vetítés után a film résztvevői a moderátor és a hallgatók kérdéseire válaszoltak.

P1150973

Az eseményen részt vett dr. Solt Pál, a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke, dr. Csűri Éva nyugalmazott kúriai bíró, dr. Szeibert Orsolya, egyetemi docens (ELTE), valamint dr. Kereszty Éva, az SZTE Igazságügyi Orvostani Intézet tanszékvezetője. A beszélgetés moderátora Prof. dr. Görög Márta, intézetvezető volt.

A Kar hallgatói zsúfolásig megtöltötték a kari társalgót, és nagy érdeklődéssel hallgatták a bírákat, szakértőket.
Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 30.
  14:00 - 16:00
 • november 14.
  17:00 - 19:30
  A Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék szervezésében I. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny. A Verseny fő célja a nemzetközi jogi érdeklődés felkeltése és a tanultak kötetlen környezetben való megmérettetése. A Versenyen a legjobb helyezést elérő csapatok a gyakorlaton ZH mentességet, így félév végi jegyet szerezhetnek (amennyiben a ZH mentességhez a félév során gyűjtött hiányzás a megengedett 2 alkalmon belül marad). A részletes versenykiírás letölthető az esemény oldaláról, vagy megtekinthető a tanszéki honlapon, a "Hírek" menüpontban. A verseny szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre és az azt követő kötetlen beszélgetésre! Természetesen, a versenyt csak megtekinteni kívánó nézőket is szívesen látjuk a rendezvényen!
 • november 29.
  09:30 - 10:15
 • 2019. január 10.
  09:00 - 16:00