P1150957

Kúriai esetek, videós kerekasztal-beszélgetés

Óriási érdeklődés mellett került sor a Kúriai esetek c. videós kerekasztal- beszélgetésre 2017. október 24-én Karunkon, a Civilisztikai Tudományok Intézete, és annak Tudományos Diákköre, valamint a Kúria Sajtótitkársága szervezésében.

A_dekani_szobaban

A rendezvény fő célkitűzése, hogy Kúriai bírák és szakértők részvételével valamely jogerősen lezárt, közérdeklődésre számot tartó izgalmas jogi eset kerüljön feldolgozásra, és bemutatásra a joghallgatók számára. A Kúria ezzel is hozzá kíván járulni a jogászképzés színvonalának emeléséhez, a jogászi problémamegoldó-képesség fejlesztéséhez.

P1150959

A Kúrián indult kezdeményezés negyedik állomása volt a szegedi rendezvény, ahol egy öröklésből való kitagadás kapcsán indult polgári peres eljárásban hozott ítélet elemzése állt a középpontban, a témában leforgatott rövidfilmet mutatták be a szervezők. A vetítés után a film résztvevői a moderátor és a hallgatók kérdéseire válaszoltak.

P1150973

Az eseményen részt vett dr. Solt Pál, a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke, dr. Csűri Éva nyugalmazott kúriai bíró, dr. Szeibert Orsolya, egyetemi docens (ELTE), valamint dr. Kereszty Éva, az SZTE Igazságügyi Orvostani Intézet tanszékvezetője. A beszélgetés moderátora Prof. dr. Görög Márta, intézetvezető volt.

A Kar hallgatói zsúfolásig megtöltötték a kari társalgót, és nagy érdeklődéssel hallgatták a bírákat, szakértőket.
Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • szeptember 17. 16:45 - 21. 12:00
  III. International Week of Criminal Law / III. Internationale Woche des Strafrechts Szervező: ÁJTK Bűnügyi Tudományok Intézete. 9 külföldi partneregyetemről (görög, német, tajvani, török, szerb, spanyol, olasz, román és orosz egyetemekről) érkeznek a karra jogászprofesszorok, akik a büntetőjog válogatott kérdéseiről tartanak előadásokat, valamint egy előre meghatározott témát (a tévedés szerepe a büntetőjogban) közösen dolgoznak fel a hallgatókkal jogösszehasonlító szeminárium keretében. Az intenzív hét végén kerekasztal-beszélgetést tartunk "Európa büntetőjoga 20 év múlva" címmel. A program angol és német nyelven folyik.
 • szeptember 26.
  14:30 - 16:00
 • szeptember 27.
  09:00 - 11:00
 • szeptember 28.
  11:00 - 12:30
 • szeptember 28.
  17:00 - 21:00