22384974_10214279487764525_726648046_n_cover

Újabb SZTE-s siker a szellemitulajdon-védelem területén

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala – évtizedek óta – évente két alkalommal ír ki pályázatot végzős felsőoktatási hallgatók részére. Az Ujvári János diplomadíj-pályázaton a résztvevők a választott diplomadolgozati témájukhoz kapcsolódóan mutatják be a szellemitulajdon-védelem szerepét és jelentőségét a mindennapi életben.


A résztvevő hallgatók idén is 5 kategóriában pályázhattak:

 1. szabadalom/használatiminta-oltalom
 2. védjegy és földrajzi árujelzők
 3. formatervezésiminta-oltalom
 4. szerzői jog
 5. szellemitulajdon-védelem gazdasági szerepe

A 2016/2017. tanévben meghirdetett pályázaton, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karát Palakovics Péter, végzős, jogász szakos hallgató képviselte. Szakdolgozata „A know-how jelentősége a gazdasági életben: A know-how transzferek” címet viselte, amellyel a pályázaton a „szellemitulajdon-védelem gazdasági szerepe” kategóriában indult. Palakovics Péter konzulense, Dr. Görög Márta egyetemi tanár volt.


A 2016 őszén kezdődő ciklusban 23 hallgató nyújtott be pályázatot. Palakovics Péter 2. helyezést ért el, díját 2017. október 9-én vette át a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által megszervezett, ünnepélyes díjátadón.

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 16.
  18:00 - 20:00
  A Bűnügyi Tudományok Intézete 2018. október 16-án 18:00-tól tartja következő TDK ülését, amelynek keretében a BTI oktatója, meghívott előadója, Dr. Urbán Zoltán dandártábornok, Jász-Nagykun-Szolnok megye rendőrfőkapitánya, valamint Prof. Dr. Karsai Krisztina, a BTI intézetvezető egyetemi tanára tart előadást, kerekasztal-beszélgetést a következő témában: "Designer drogok elleni küzdelem - tényleg büntetőjogi kérdés?" A BTI szeretettel vár minden érdeklődőt!
 • október 17.
  13:00 - 15:00
  Az Üzleti Jogi Intézet szervezésében a La Sapienza Egyetem oktatója és kutatója, Maria Romana Allegri professzor angol nyelvű előadása
 • október 18.
  09:00 - 16:30
 • október 18.
  10:00 - 12:00
  Az Üzleti Jogi Intézet szervezésében a La Sapienza Egyetem oktatója és kutatója, Maria Romana Allegri professzor angol nyelvű előadása
 • november 14.
  17:00 - 19:30
  A Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék szervezésében I. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny. A Verseny fő célja a nemzetközi jogi érdeklődés felkeltése és a tanultak kötetlen környezetben való megmérettetése. A Versenyen a legjobb helyezést elérő csapatok a gyakorlaton ZH mentességet, így félév végi jegyet szerezhetnek (amennyiben a ZH mentességhez a félév során gyűjtött hiányzás a megengedett 2 alkalmon belül marad). A részletes versenykiírás letölthető az esemény oldaláról, vagy megtekinthető a tanszéki honlapon, a "Hírek" menüpontban. A verseny szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre és az azt követő kötetlen beszélgetésre! Természetesen, a versenyt csak megtekinteni kívánó nézőket is szívesen látjuk a rendezvényen!