Kartelljog_multja_-_boritokep

Konferencia a kartelljog történetéről

2017. szeptember 22-én a SZAB székházában került megrendezésre a Kartelljog múltja című konferencia, amelyen a 2016-ban a Gazdasági Versenyhivatal támogatásával elvégzett kutatások eredményeit ismertették a résztvevő kutatók.


Kartelljog_multja_konferencia
A képre kattintva Galéria nyílik!
 

E kutatás célja volt, hogy a Kartel-jogtörténeti Kutatócsoport a Pázmány Péter Katolikus Egyetem kutatóival együttműködésben feldolgozza az 1931. évi XX. törvénycikk által szabályozott kartelljog gyakorlati megvalósulását a megtalálható levéltári források alapján. A konferenciát a Gazdasági Versenyhivatal, a Szegedi Akadémiai Bizottság Jogtudományi Szakbizottsága és a Szegedi Tudományegyetem Magyar Jogtörténeti Tanszéke szervezte. A konferencia programja az alábbi linken érhető el.

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 30.
  14:00 - 16:00
 • november 14.
  17:00 - 19:30
  A Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék szervezésében I. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny. A Verseny fő célja a nemzetközi jogi érdeklődés felkeltése és a tanultak kötetlen környezetben való megmérettetése. A Versenyen a legjobb helyezést elérő csapatok a gyakorlaton ZH mentességet, így félév végi jegyet szerezhetnek (amennyiben a ZH mentességhez a félév során gyűjtött hiányzás a megengedett 2 alkalmon belül marad). A részletes versenykiírás letölthető az esemény oldaláról, vagy megtekinthető a tanszéki honlapon, a "Hírek" menüpontban. A verseny szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre és az azt követő kötetlen beszélgetésre! Természetesen, a versenyt csak megtekinteni kívánó nézőket is szívesen látjuk a rendezvényen!
 • november 29.
  09:30 - 10:15
 • 2019. január 10.
  09:00 - 16:00