IMG_3464_cover

2017. szeptember 4-én egy újabb félév indult útjára a „KAPU” kínai-magyar cserediák programban.

Az évnyitó ünnepségen 38 kínai hallgató vett részt, akik izgalommal és várakozással telve néznek az új félév elé.

GATEWAY_2017_09_01
A képre kattintva GALÉRIA nyílik!

Az egyetemet képviselve a tanévnyitón részt vett Karunk professzora, Dr. Karsai Krisztina oktatási rektorhelyettes asszony, míg az ÁJTK-t Dr. habil. Mezei Péter, nemzetközi ügyekért felelős dékánhelyettes és Dr. Varga Norbert, tudományos ügyekért felelős dékánhelyettes, a KAPU program igazgatója reprezentálta. A ceremónián Mohr Richárd a szegedi Konfuciusz Intézet magyar igazgatója is tiszteletét tette.

GATEWAY_02
A képre kattintva GALÉRIA nyílik!

A hallgatók tekintetéből kíváncsiság sugárzott, ami Szegednek és Magyarországnak szólt. Az évek tapasztalatai szerint lényegesen gazdagabb szaktudással és hazánkat illető kulturális ismerettel felvértezve utaznak haza a hallgatók. Az újabb félév elindulása fémjelzi az oktatók és szervezők kitartó és eredményes munkáját, amelyet évek óta, félévről-félévre folytatnak a program keretében.

GATEWAY_03
A képre kattintva GALÉRIA nyílik!

Hagyomány, hogy a ceremónia formális részét követően a diákok és az oktatók közös fényképet készítenek, nem volt ez másként most sem. Erre ezúttal az épület lépcsőfordulójában került sor. Ez a közös fénykép szimbolizálja a két ország közötti szoros együttműködést.

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • *
  augusztus 11. 08:00 - 15. 18:00
 • szeptember 17. - 21.
  Egész napos
  III. International Week of Criminal Law / III. Internationale Woche des Strafrechts Szervező: ÁJTK Bűnügyi Tudományok Intézete. 9 külföldi partneregyetemről (görög, német, tajvani, török, szerb, spanyol, olasz, román és orosz egyetemekről) érkeznek a karra jogászprofesszorok, akik a büntetőjog válogatott kérdéseiről tartanak előadásokat, valamint egy előre meghatározott témát (a tévedés szerepe a büntetőjogban) közösen dolgoznak fel a hallgatókkal jogösszehasonlító szeminárium keretében. Az intenzív hét végén kerekasztal-beszélgetést tartunk "Európa büntetőjoga 20 év múlva" címmel. A program angol és német nyelven folyik.
 • szeptember 26.
  14:30 - 16:00
 • szeptember 27.
  09:00 - 11:00
 • 2019. január 10.
  09:00 - 16:00