IMG_3464_cover

2017. szeptember 4-én egy újabb félév indult útjára a „KAPU” kínai-magyar cserediák programban.

Az évnyitó ünnepségen 38 kínai hallgató vett részt, akik izgalommal és várakozással telve néznek az új félév elé.

GATEWAY_2017_09_01
A képre kattintva GALÉRIA nyílik!

Az egyetemet képviselve a tanévnyitón részt vett Karunk professzora, Dr. Karsai Krisztina oktatási rektorhelyettes asszony, míg az ÁJTK-t Dr. habil. Mezei Péter, nemzetközi ügyekért felelős dékánhelyettes és Dr. Varga Norbert, tudományos ügyekért felelős dékánhelyettes, a KAPU program igazgatója reprezentálta. A ceremónián Mohr Richárd a szegedi Konfuciusz Intézet magyar igazgatója is tiszteletét tette.

GATEWAY_02
A képre kattintva GALÉRIA nyílik!

A hallgatók tekintetéből kíváncsiság sugárzott, ami Szegednek és Magyarországnak szólt. Az évek tapasztalatai szerint lényegesen gazdagabb szaktudással és hazánkat illető kulturális ismerettel felvértezve utaznak haza a hallgatók. Az újabb félév elindulása fémjelzi az oktatók és szervezők kitartó és eredményes munkáját, amelyet évek óta, félévről-félévre folytatnak a program keretében.

GATEWAY_03
A képre kattintva GALÉRIA nyílik!

Hagyomány, hogy a ceremónia formális részét követően a diákok és az oktatók közös fényképet készítenek, nem volt ez másként most sem. Erre ezúttal az épület lépcsőfordulójában került sor. Ez a közös fénykép szimbolizálja a két ország közötti szoros együttműködést.

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 30.
  14:00 - 16:00
 • november 14.
  17:00 - 19:30
  A Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék szervezésében I. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny. A Verseny fő célja a nemzetközi jogi érdeklődés felkeltése és a tanultak kötetlen környezetben való megmérettetése. A Versenyen a legjobb helyezést elérő csapatok a gyakorlaton ZH mentességet, így félév végi jegyet szerezhetnek (amennyiben a ZH mentességhez a félév során gyűjtött hiányzás a megengedett 2 alkalmon belül marad). A részletes versenykiírás letölthető az esemény oldaláról, vagy megtekinthető a tanszéki honlapon, a "Hírek" menüpontban. A verseny szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre és az azt követő kötetlen beszélgetésre! Természetesen, a versenyt csak megtekinteni kívánó nézőket is szívesen látjuk a rendezvényen!
 • november 29.
  09:30 - 10:15
 • 2019. január 10.
  09:00 - 16:00