gyertyalang_moatsz_Ruszoly

Dr. Dr. h.c. Ruszoly József professor emeritus, a Kar nyugalmazott egyetemi tanára, életének 78. évében váratlanul elhunyt.

 

A Szegedi Tudományegyetem, valamint annak Állam- és Jogtudományi Kara

mély fájdalommal tudatja, hogy

 

 

DR. RUSZOLY JÓZSEF,

 

 

a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának nyugalmazott egyetemi tanára, professor emeritus

2017. szeptember 24-én, életének 78. évében váratlanul elhunyt. Oktatói és tudományos munkássága Szegeden indult, itt bontakozott ki, és szerzett országos és nemzetközi hírnevet. Kutatási területe az alkotmány- és közigazgatás-történetre, kitekintéssel az európai intézménytörténetre, a parlamenti választójog, választási rendszerek, választási bíráskodás és helyhatósági önkormányzatok történetére koncentrálódott, és helytörténeti kutatásokat is folytatott. Kiemelkedő tudományos munkásságát és szakmai érdemeit legutóbb a Magyar Tudományos Akadémia Iuris Consulto Excellentissimo-díjjal ismerte el.

 

Ruszoly József a szegedi egyetem megbecsült, köztiszteletben álló professzoraként jogászok generációit nevelte az igényes jogi gondolkodásra, a következetes érvelésre. Tizenhét éven át tanszékvezetőként irányította a Jogtörténeti Tanszéket.


A Kar közössége mély fájdalommal fogadta halála hírét.

Ruszoly József professzor urat a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem saját halottjának tekinti.

 

Búcsúztatása 2017. október 9-én, hétfőn 13 órakor lesz az Újszegedi Temetőben (6726 Szeged, Szőregi út 85.).

 

Ruszoly József Prof. Dr. In memoriam


NYUGODJÉK BÉKÉBEN!

 

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 30.
  14:00 - 16:00
 • november 14.
  17:00 - 19:30
  A Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék szervezésében I. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny. A Verseny fő célja a nemzetközi jogi érdeklődés felkeltése és a tanultak kötetlen környezetben való megmérettetése. A Versenyen a legjobb helyezést elérő csapatok a gyakorlaton ZH mentességet, így félév végi jegyet szerezhetnek (amennyiben a ZH mentességhez a félév során gyűjtött hiányzás a megengedett 2 alkalmon belül marad). A részletes versenykiírás letölthető az esemény oldaláról, vagy megtekinthető a tanszéki honlapon, a "Hírek" menüpontban. A verseny szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre és az azt követő kötetlen beszélgetésre! Természetesen, a versenyt csak megtekinteni kívánó nézőket is szívesen látjuk a rendezvényen!
 • november 29.
  09:30 - 10:15
 • 2019. január 10.
  09:00 - 16:00