gyertyalang_moatsz_Ruszoly

Dr. Dr. h.c. Ruszoly József professor emeritus, a Kar nyugalmazott egyetemi tanára, életének 78. évében váratlanul elhunyt.

 

A Szegedi Tudományegyetem, valamint annak Állam- és Jogtudományi Kara

mély fájdalommal tudatja, hogy

 

 

DR. RUSZOLY JÓZSEF,

 

 

a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának nyugalmazott egyetemi tanára, professor emeritus

2017. szeptember 24-én, életének 78. évében váratlanul elhunyt. Oktatói és tudományos munkássága Szegeden indult, itt bontakozott ki, és szerzett országos és nemzetközi hírnevet. Kutatási területe az alkotmány- és közigazgatás-történetre, kitekintéssel az európai intézménytörténetre, a parlamenti választójog, választási rendszerek, választási bíráskodás és helyhatósági önkormányzatok történetére koncentrálódott, és helytörténeti kutatásokat is folytatott. Kiemelkedő tudományos munkásságát és szakmai érdemeit legutóbb a Magyar Tudományos Akadémia Iuris Consulto Excellentissimo-díjjal ismerte el.

 

Ruszoly József a szegedi egyetem megbecsült, köztiszteletben álló professzoraként jogászok generációit nevelte az igényes jogi gondolkodásra, a következetes érvelésre. Tizenhét éven át tanszékvezetőként irányította a Jogtörténeti Tanszéket.


A Kar közössége mély fájdalommal fogadta halála hírét.

Ruszoly József professzor urat a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem saját halottjának tekinti.

 

Búcsúztatása 2017. október 9-én, hétfőn 13 órakor lesz az Újszegedi Temetőben (6726 Szeged, Szőregi út 85.).

 

Ruszoly József Prof. Dr. In memoriam


NYUGODJÉK BÉKÉBEN!

 

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • *
  augusztus 11. 08:00 - 15. 18:00
 • szeptember 17. - 21.
  Egész napos
  III. International Week of Criminal Law / III. Internationale Woche des Strafrechts Szervező: ÁJTK Bűnügyi Tudományok Intézete. 9 külföldi partneregyetemről (görög, német, tajvani, török, szerb, spanyol, olasz, román és orosz egyetemekről) érkeznek a karra jogászprofesszorok, akik a büntetőjog válogatott kérdéseiről tartanak előadásokat, valamint egy előre meghatározott témát (a tévedés szerepe a büntetőjogban) közösen dolgoznak fel a hallgatókkal jogösszehasonlító szeminárium keretében. Az intenzív hét végén kerekasztal-beszélgetést tartunk "Európa büntetőjoga 20 év múlva" címmel. A program angol és német nyelven folyik.
 • szeptember 26.
  14:30 - 16:00
 • szeptember 27.
  09:00 - 11:00
 • 2019. január 10.
  09:00 - 16:00