I. helyezés a Dr. Bárczi Zoltán EU Közösségi Jog Alapítvány pályázatán

Hasznos Viktória, a Civilisztikai Tudományok Intézetének első éves doktorandusz hallgatója első helyezést ért el „A szellemi tulajdon védelmének jogharmonizációs kérdései az Európai Unióban, út az egységes hatályú európai szabadalom felé“ c. tanulmányával a Dr. Bárczi Zoltán EU Közösségi Jog Alapítvány által kiírt pályázaton.

Hasznos_Viktoria_001

A pályázaton részt vehetett valamennyi magyarországi állam- és jogtudományi karon jelenleg tanuló, illetve 2016 tavaszán végzett joghallgató – ideértve a szakjogászi képzésben, jogi továbbképzésben részt vevő hallgatókat is –, aki kiemelkedő eredményt ért el az uniós jog elsajátításában.

Hasznos_Viktoria_002

A díjátadóra 2017. szeptember 11-én ünnepélyes keretek között került sor az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Karának tanévnyitóján. Témavezető: Dr. Görög Márta

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • február 20.
  16:00 - 17:00
 • február 21.
  14:00 - 16:00
 • február 22.
  15:00 - 17:00
 • február 28.
  17:55 - 19:30
  Szalai Anikó, az SZTE ÁJTK adjunktusa Hétköznapi nemzetközi jog című előadásában kifejti: általában az emberek úgy gondolják, hogy a nemzetközi jog egy elvont szelete a jognak, amely a külföldiekre, másokra vonatkozik, de a mi hétköznapjainkat biztosan nem érinti. A nemzetközi jog azóta létezik, amióta államok vannak. Ez a jogterület eredetileg az államok közötti kapcsolatok rendezését szolgálta, azonban a technikai és társadalmi fejlődés elvezetett a nemzetközi jog kiszélesedéséhez. Kibővült a nemzetközi jog alanyainak köre, így az államok és nemzetközi szervezetek mellett ide soroljuk az embereket, sőt mostanában már a gazdasági társaságokat is. A nemzetközi jog áthatja a mindennapi életünket, onnantól kezdve, hogy bekapcsoljuk reggel a telefonunkat, megesszük a banánunkat és munkába megyünk, odáig, hogy este megnézzük a híreket.

Legolvasottabb