Diplomatic_Student_Association_Szeged__cover

Szegedi sikerek Budapesten

#IDSASZEGEDGOESTOPLACES

A februárban megalapított International Diplomatic Student Association Szeged az elmúlt két hónapban rendkívüli aktív munkát folytatott és kiemelkedő szakmai hátteret nyújtott a diplomácia és nemzetközi kapcsolatok kedvelői számára. Az 50 fős diákszervezet már ilyen rövid idő után is nagy sikereket tudhat magáénak, ami a múlt héten lezajlott ENSZ modellező, azaz a MUNAPEST 2018 konferencián mutatkozott meg. E budapesti rendezvény volt az első, melyben a friss tudását megcsillogtathatta a szegedi delegáció. A szervezet elnökségének három, illetve 13 további tagja utazott a fővárosba, ahol a heti rendszerességgel megtartott MUN Club-on (Model United Nations Club) elsajátított alapokra építkezve 6 különböző bizottságban képviseltek egy-egy országot és jártak el politikájuk szerint.

Diplomatic_Student_Association_Szeged_01

A 4 napi folyamatos bizottsági munka alatt vitakészségüket, szakmai angoljukat fejleszthették, illetve az adott témáról kaphattak bővebb betekintést, s a sikeres munka eredményeképp a konferencia végén egy határozatot fogadtak el. Szorgalmasságukat mi sem bizonyítja jobban annál, hogy még díjakat is sikerült bezsebelniük. Fülöp Zalán az ENSZ Menekültügyi Főbiztosában (UNHCR) „Honorable Mention”, míg Marsal Márk és Momen Badarna „Best Position Paper” díjat nyerte el. Utóbbi a konferenciát megelőző helyzetfelmérő munkájukra utal a témájukkal kapcsolatban, előbbit pedig Zalán aktív és eredményes munkájáért érdemelte ki bizottságában. Gratulálunk!


Lajkó Fanni

2018.04.11.

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • szeptember 17. 16:45 - 21. 12:00
  III. International Week of Criminal Law / III. Internationale Woche des Strafrechts Szervező: ÁJTK Bűnügyi Tudományok Intézete. 9 külföldi partneregyetemről (görög, német, tajvani, török, szerb, spanyol, olasz, román és orosz egyetemekről) érkeznek a karra jogászprofesszorok, akik a büntetőjog válogatott kérdéseiről tartanak előadásokat, valamint egy előre meghatározott témát (a tévedés szerepe a büntetőjogban) közösen dolgoznak fel a hallgatókkal jogösszehasonlító szeminárium keretében. Az intenzív hét végén kerekasztal-beszélgetést tartunk "Európa büntetőjoga 20 év múlva" címmel. A program angol és német nyelven folyik.
 • szeptember 26.
  14:30 - 16:00
 • szeptember 27.
  09:00 - 11:00
 • szeptember 28.
  11:00 - 12:30
 • szeptember 28.
  17:00 - 21:00