38454870_10156072075862481_8685268469240823808_o_cvr

Az első szegedi „oroszlán”

Nem egészen 3 hete vagyok az USA-ban, de már biztosan kijelenthetem, hogy életem egyik legjobb döntése volt cserediáként jelentkezni a Penn State egyetemre.


Július 29-én érkeztem meg State Collage-be, az első éjszakát egy Airbnb szálláson töltöttem. A szállásadóm egy kedves idős hölgy volt, aki nagyon sokat segített a kezdetekben, bár még így is adódtak kezdeti nehézségek, mostanára azonban már biztosan állíthatom, hogy sikerült mindent elrendezni.


Július 31-én volt a regisztráció és az orientáció az egyetemen, továbbá tartottak még egy általános tájékoztatót a képzésről és az elkövetkező hetek eseményeiről, majd egy barbecue parti következett, ahol lehetőségünk nyílt megismerkedni egymással és a tanárainkkal.

image2

Az egyetemi képzés augusztus 1-jén kezdődött meg, minden L.L.M. programban részt vevő international diáknak kötelezően részt kellett vennie az Introduction to U.S. legal systems című kurzuson és sikeresen teljesítenie is kellet azt. Az Introduction to U.S. legal systems kurzus augusztus 1-9 közt került megrendezésre, minden nap 9 és 16 óra között óráink voltak, minden napra kötelező readingek és writing assigment-ek voltak feladva, a vizsga augusztus 9-én volt. Szerencsére mind a 136 international diáknak sikerült teljesíteni a kurzust, s így megkezdenünk az őszi szemesztert. Ezt az egy kötelező kurzust leszámítva mi magunk választhattuk ki, hogy melyik kurzusokat szeretnénk teljesíteni. A Penn State University több mint 100 kurzus közül enged választani a L.L.M. diákok számára, az egyetlen egy követelmény, hogy a 12-17 credit között kell teljesíteni szemeszterenként.


Ha az egyetemi életet nézzük bátran állíthatom, hogy élmény itt diáknak lenni, mindenki nagyon kedves és segítő kész, abszolút diákbarát az egész egyetem. Az első 2-3 hétben az egyetem számos programot szervezett az “international diákok” számára, így került sor a közös fagyizásra, közös ebédekre, közös bulikra és egy 2 napos Washington-i kirándulásra is.

 

A sok közös programnak köszönhetően hamar összeszokott a társaság és szoros barátságok alakultak ki. Már most biztosan tudom, hogy nagyon nehéz lesz december 16-án repülőre szállnom és itt hagyni az új barátokat és az egyetemet.


Kis Nóra