White_bg

JOGKLINIKA 2018-BAN IS!

E félévben ismét jelentkezhettek a Jogklinikai programra!

Kedves Hallgatók!


A program, hasonlóan a korábbi évekhez, olyan gyakorlatorientált képzési lehetőséget biztosít, amely az eddig megszerzett elméleti tudást „élesben” jogesetekkel és ügyfelekkel teszi próbára. Amennyiben többet szeretnél megtudni a programról, illetve a gyakorlati helyeket biztosító civil szervezetekről, látogass el Facebook oldalunkra is.
Nevtelen_melleklet_00079
Az elméleti alapokat átadó tömbösített előadásra 2018. február 13–14–15-én kerül sor. Itt gyakorlati szakemberekkel találkozhattok, akik segítséget nyújtanak későbbi munkátokhoz.

Az elméleti képzés követően a Jogklinika II. és III. tárgyat felvett hallgatókkal közösen, a félév során látogathattok ki együttműködő partner-intézményeinkhez. Tekintettel arra, hogy a Jogklinika kurzus az egyetemi tanrendbe integrált fakultatív tárgy, így 2 kredittel honoráljuk a lelkes hallgatókat.

Amennyiben felkeltettük érdeklődéseteket, jelentkezzetek bátran!Dr. Kálmán Renáta
programfelelős

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

  • február 22.
    15:00 - 17:00
  • február 28.
    17:55 - 19:30
    Szalai Anikó, az SZTE ÁJTK adjunktusa Hétköznapi nemzetközi jog című előadásában kifejti: általában az emberek úgy gondolják, hogy a nemzetközi jog egy elvont szelete a jognak, amely a külföldiekre, másokra vonatkozik, de a mi hétköznapjainkat biztosan nem érinti. A nemzetközi jog azóta létezik, amióta államok vannak. Ez a jogterület eredetileg az államok közötti kapcsolatok rendezését szolgálta, azonban a technikai és társadalmi fejlődés elvezetett a nemzetközi jog kiszélesedéséhez. Kibővült a nemzetközi jog alanyainak köre, így az államok és nemzetközi szervezetek mellett ide soroljuk az embereket, sőt mostanában már a gazdasági társaságokat is. A nemzetközi jog áthatja a mindennapi életünket, onnantól kezdve, hogy bekapcsoljuk reggel a telefonunkat, megesszük a banánunkat és munkába megyünk, odáig, hogy este megnézzük a híreket.

Legolvasottabb