White_bg

JOGKLINIKA 2018-BAN IS!

E félévben ismét jelentkezhettek a Jogklinikai programra!

Kedves Hallgatók!


A program, hasonlóan a korábbi évekhez, olyan gyakorlatorientált képzési lehetőséget biztosít, amely az eddig megszerzett elméleti tudást „élesben” jogesetekkel és ügyfelekkel teszi próbára. Amennyiben többet szeretnél megtudni a programról, illetve a gyakorlati helyeket biztosító civil szervezetekről, látogass el Facebook oldalunkra is.
Nevtelen_melleklet_00079
Az elméleti alapokat átadó tömbösített előadásra 2018. február 13–14–15-én kerül sor. Itt gyakorlati szakemberekkel találkozhattok, akik segítséget nyújtanak későbbi munkátokhoz.

Az elméleti képzés követően a Jogklinika II. és III. tárgyat felvett hallgatókkal közösen, a félév során látogathattok ki együttműködő partner-intézményeinkhez. Tekintettel arra, hogy a Jogklinika kurzus az egyetemi tanrendbe integrált fakultatív tárgy, így 2 kredittel honoráljuk a lelkes hallgatókat.

Amennyiben felkeltettük érdeklődéseteket, jelentkezzetek bátran!Dr. Kálmán Renáta
programfelelős

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 16.
  18:00 - 20:00
  A Bűnügyi Tudományok Intézete 2018. október 16-án 18:00-tól tartja következő TDK ülését, amelynek keretében a BTI oktatója, meghívott előadója, Dr. Urbán Zoltán dandártábornok, Jász-Nagykun-Szolnok megye rendőrfőkapitánya, valamint Prof. Dr. Karsai Krisztina, a BTI intézetvezető egyetemi tanára tart előadást, kerekasztal-beszélgetést a következő témában: "Designer drogok elleni küzdelem - tényleg büntetőjogi kérdés?" A BTI szeretettel vár minden érdeklődőt!
 • október 17.
  13:00 - 15:00
  Az Üzleti Jogi Intézet szervezésében a La Sapienza Egyetem oktatója és kutatója, Maria Romana Allegri professzor angol nyelvű előadása
 • október 18.
  09:00 - 16:30
 • október 18.
  10:00 - 12:00
  Az Üzleti Jogi Intézet szervezésében a La Sapienza Egyetem oktatója és kutatója, Maria Romana Allegri professzor angol nyelvű előadása
 • november 14.
  17:00 - 19:30
  A Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék szervezésében I. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny. A Verseny fő célja a nemzetközi jogi érdeklődés felkeltése és a tanultak kötetlen környezetben való megmérettetése. A Versenyen a legjobb helyezést elérő csapatok a gyakorlaton ZH mentességet, így félév végi jegyet szerezhetnek (amennyiben a ZH mentességhez a félév során gyűjtött hiányzás a megengedett 2 alkalmon belül marad). A részletes versenykiírás letölthető az esemény oldaláról, vagy megtekinthető a tanszéki honlapon, a "Hírek" menüpontban. A verseny szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre és az azt követő kötetlen beszélgetésre! Természetesen, a versenyt csak megtekinteni kívánó nézőket is szívesen látjuk a rendezvényen!