DSC_0040_cover

Szegedi siker a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság Pályázatán

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság fennállásának ötödik és az első magyar adatvédelmi törvény megszületésének huszonötödik évfordulója alkalmából meghirdetett pályázatán Stricz Walter Roland 2. helyezést ért el „Az információs jogok szabályozása a magyar jogrendszerben, kitérve az üzleti titok kérdéskörére” című pályaművével (témavezető: Prof. Dr. Görög Márta) míg Szecskó Enikőt 3. helyezéssel jutalmazták az „Adatvédelem a nemzetbiztonsági szolgálatok tevékenységének körében” című dolgozatáért. (témavezető: Dr. Sulyok Márton)

20180129_162148

A díjakat a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke Dr. Péterfalvi Attila adta át. Az Elnök Úr kiemelte, hogy az első helyet nem osztották ki, így elismerésben csak Karunk hallgatói részesültek.


A Díjátadóra a NAIH főépületében (Szilágyi Erzsébet Fasor 22/C) került sor. A díjak kiosztását megelőzően bemutatásra került a NAIH „Kulcsocska a net világához!” című kiadványa, amely a legfiatalabb generációkat érintő veszélyforrásokat hivatott feltérképezni.


Az eseményt követően a helyezettek a NAIH vendégei voltak egy állófogadás keretében.

 

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • február 21.
  14:00 - 16:00
 • február 22.
  15:00 - 17:00
 • február 28.
  17:55 - 19:30
  Szalai Anikó, az SZTE ÁJTK adjunktusa Hétköznapi nemzetközi jog című előadásában kifejti: általában az emberek úgy gondolják, hogy a nemzetközi jog egy elvont szelete a jognak, amely a külföldiekre, másokra vonatkozik, de a mi hétköznapjainkat biztosan nem érinti. A nemzetközi jog azóta létezik, amióta államok vannak. Ez a jogterület eredetileg az államok közötti kapcsolatok rendezését szolgálta, azonban a technikai és társadalmi fejlődés elvezetett a nemzetközi jog kiszélesedéséhez. Kibővült a nemzetközi jog alanyainak köre, így az államok és nemzetközi szervezetek mellett ide soroljuk az embereket, sőt mostanában már a gazdasági társaságokat is. A nemzetközi jog áthatja a mindennapi életünket, onnantól kezdve, hogy bekapcsoljuk reggel a telefonunkat, megesszük a banánunkat és munkába megyünk, odáig, hogy este megnézzük a híreket.

Legolvasottabb