Mailath_2017_1

Fölényes szegedi sikerek az Országos Bírósági Hivatal Mailáth György Tudományos Pályázatán

Tavaly decemberben adták át a 2017. évi Mailáth György Tudományos Pályázat díjait. Az Országos Bírósági Hivatal által kiírt pályázaton idén elsöprő szegedi siker született, Karunk kiváló hallgatói hozták el a legtöbb díjat:

 

A Polgári jog szekció joghallgatói tagozatában 1. helyezett Szivós Kristóf „Az új Pp. hatásai az eljárások időszerűségére” című dolgozatával.

 

A Büntetőjogi szekció joghallgatói tagozatában 1. helyezett Pataki Bettina „A terhelti együttműködés rendszere az új büntetőeljárási törvényben” című dolgozatával. Ugyanebben a tagozatban 3. helyezett Varga Petra „A nyilvánosság elvének érvényesülése(?) a büntetőeljárásban” című dolgozatával.

 

A Munka-, közigazgatási és EU-jogi szekció joghallgatói tagozatában 1. helyezett Máriás Attila a „Munkaidőkeret egyes kérdései a gyakorlati alkalmazás tükrében” című dolgozatával.

 

A Bírósági általános igazgatási szekció joghallgatói tagozatában különdíjjal jutalmazta a zsűri Balázs Barbarát „Hogyan látják? A bírói pálya népszerűsége egy kérdőíves felmérés tükrében” című dolgozatáért.

 

Részletes tudósítás a díjátadóról és az eredményekről az OBH honlapján olvasható:

http://birosag.hu/media/aktualis/elismeres-mailath-gyorgy-tudomanyos-palyazat-nyerteseinek-2

 

Ezúton is gratulálunk hallgatóinknak a kiváló eredményekhez!

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • szeptember 17. 16:45 - 21. 12:00
  III. International Week of Criminal Law / III. Internationale Woche des Strafrechts Szervező: ÁJTK Bűnügyi Tudományok Intézete. 9 külföldi partneregyetemről (görög, német, tajvani, török, szerb, spanyol, olasz, román és orosz egyetemekről) érkeznek a karra jogászprofesszorok, akik a büntetőjog válogatott kérdéseiről tartanak előadásokat, valamint egy előre meghatározott témát (a tévedés szerepe a büntetőjogban) közösen dolgoznak fel a hallgatókkal jogösszehasonlító szeminárium keretében. Az intenzív hét végén kerekasztal-beszélgetést tartunk "Európa büntetőjoga 20 év múlva" címmel. A program angol és német nyelven folyik.
 • szeptember 26.
  14:30 - 16:00
 • szeptember 27.
  09:00 - 11:00
 • szeptember 28.
  11:00 - 12:30
 • szeptember 28.
  17:00 - 21:00