cover2

Tréningek „A gyermekek jogaival kapcsolatos ismeretek bővítése és készségek fejlesztése a gyermekek védelme érdekében”

Az IDEA Project célja, hogy előmozdítsa a gyermekek részvételét az őket érintő döntések meghozatalában, fejlessze a gyermekek érdekeit képviselő szakemberek kompetenciáit, és hozzájáruljon a gyermekek jogainak hatékony érvényre juttatásához, 5 partnerország (Írország, Finnország, Svédország, Észtország, és Magyarország) együttműködésével. Magyarországról az SZTE ÁJTK Munkajogi és Szociális Jogi Tanszékének, illetve Civilisztikai Tudományok Intézetének egyes munkatársai vesznek részt a projektben.

 

Az IDEA Project keretében megrendezett tréningeken többek között olyan témákról lesz szó, mint a gyermekbarát igazságszolgáltatás, a gyermek részvétele az eljárásban, a gyermekeket megillető jogok egyes nemzetközi dokumentumokban, a családon belüli erőszak jogi és pszichológia kérdései, fejlődéslélektani kérdések, reziliencia fejlesztés.

 

A tréningekre szeretettel várunk mindenkit, aki a gyermekvédelem területén dolgozik, vagy munkája során gyermekekkel és az őket megillető jogokkal foglalkozik, illetve érdeklődik a gyermekjogok iránt.

 

 

A tréningek 7 alkalommal, 5 városban kerülnek megrendezésre.


A részvétel INGYENES, azonban létszámkorlát miatt regisztrációhoz kötött:

 

 

2018. február 16-17. – Szeged: http://bit.ly/2mkTPYE


2018. február 24. – Szeged: http://bit.ly/2Fu82LH


2018. március 23. – Budapest – angol nyelvű: http://bit.ly/2ARzgrP


2018. április 6-7. – Budapest: http://bit.ly/2FuPM4A

 

2018. május 11-12. – Miskolc: http://bit.ly/2DodQpg

 

2018. május 25-26. – Pécs: http://bit.ly/2D4UkjH

 

2018. június 15-16. – Győr: http://bit.ly/2qX68Qn

 

Tréningek felhívás

 

Az egyes tréningek programjai:

Tréning Szeged Februar 16-17

Tréning Szeged Februar 24

Tréning Budapest Shemmings

Tréning Budapest

Tréning Miskolc

Tréning Pécs

Tréning Győr

 

A projektről további információ érhető el a http://ideachildrights.ucc.ie/ oldalon.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • február 20.
  16:00 - 17:00
 • február 21.
  14:00 - 16:00
 • február 22.
  15:00 - 17:00
 • február 28.
  17:55 - 19:30
  Szalai Anikó, az SZTE ÁJTK adjunktusa Hétköznapi nemzetközi jog című előadásában kifejti: általában az emberek úgy gondolják, hogy a nemzetközi jog egy elvont szelete a jognak, amely a külföldiekre, másokra vonatkozik, de a mi hétköznapjainkat biztosan nem érinti. A nemzetközi jog azóta létezik, amióta államok vannak. Ez a jogterület eredetileg az államok közötti kapcsolatok rendezését szolgálta, azonban a technikai és társadalmi fejlődés elvezetett a nemzetközi jog kiszélesedéséhez. Kibővült a nemzetközi jog alanyainak köre, így az államok és nemzetközi szervezetek mellett ide soroljuk az embereket, sőt mostanában már a gazdasági társaságokat is. A nemzetközi jog áthatja a mindennapi életünket, onnantól kezdve, hogy bekapcsoljuk reggel a telefonunkat, megesszük a banánunkat és munkába megyünk, odáig, hogy este megnézzük a híreket.

Legolvasottabb