cover2

Tréningek „A gyermekek jogaival kapcsolatos ismeretek bővítése és készségek fejlesztése a gyermekek védelme érdekében”

Az IDEA Project célja, hogy előmozdítsa a gyermekek részvételét az őket érintő döntések meghozatalában, fejlessze a gyermekek érdekeit képviselő szakemberek kompetenciáit, és hozzájáruljon a gyermekek jogainak hatékony érvényre juttatásához, 5 partnerország (Írország, Finnország, Svédország, Észtország, és Magyarország) együttműködésével. Magyarországról az SZTE ÁJTK Munkajogi és Szociális Jogi Tanszékének, illetve Civilisztikai Tudományok Intézetének egyes munkatársai vesznek részt a projektben.

 

Az IDEA Project keretében megrendezett tréningeken többek között olyan témákról lesz szó, mint a gyermekbarát igazságszolgáltatás, a gyermek részvétele az eljárásban, a gyermekeket megillető jogok egyes nemzetközi dokumentumokban, a családon belüli erőszak jogi és pszichológia kérdései, fejlődéslélektani kérdések, reziliencia fejlesztés.

 

A tréningekre szeretettel várunk mindenkit, aki a gyermekvédelem területén dolgozik, vagy munkája során gyermekekkel és az őket megillető jogokkal foglalkozik, illetve érdeklődik a gyermekjogok iránt.

 

 

A tréningek 7 alkalommal, 5 városban kerülnek megrendezésre.


A részvétel INGYENES, azonban létszámkorlát miatt regisztrációhoz kötött:

 

 

2018. február 16-17. – Szeged: http://bit.ly/2mkTPYE


2018. február 24. – Szeged: http://bit.ly/2Fu82LH


2018. március 23. – Budapest – angol nyelvű: http://bit.ly/2ARzgrP


2018. április 6-7. – Budapest: http://bit.ly/2FuPM4A

 

2018. május 11-12. – Miskolc: http://bit.ly/2DodQpg

 

2018. május 25-26. – Pécs: http://bit.ly/2D4UkjH

 

2018. június 15-16. – Győr: http://bit.ly/2qX68Qn

 

Tréningek felhívás

 

Az egyes tréningek programjai:

Tréning Szeged Februar 16-17

Tréning Szeged Februar 24

Tréning Budapest Shemmings

Tréning Budapest

Tréning Miskolc

Tréning Pécs

Tréning Győr

 

A projektről további információ érhető el a http://ideachildrights.ucc.ie/ oldalon.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 16.
  18:00 - 20:00
  A Bűnügyi Tudományok Intézete 2018. október 16-án 18:00-tól tartja következő TDK ülését, amelynek keretében a BTI oktatója, meghívott előadója, Dr. Urbán Zoltán dandártábornok, Jász-Nagykun-Szolnok megye rendőrfőkapitánya, valamint Prof. Dr. Karsai Krisztina, a BTI intézetvezető egyetemi tanára tart előadást, kerekasztal-beszélgetést a következő témában: "Designer drogok elleni küzdelem - tényleg büntetőjogi kérdés?" A BTI szeretettel vár minden érdeklődőt!
 • október 17.
  13:00 - 15:00
  Az Üzleti Jogi Intézet szervezésében a La Sapienza Egyetem oktatója és kutatója, Maria Romana Allegri professzor angol nyelvű előadása
 • október 18.
  09:00 - 16:30
 • október 18.
  10:00 - 12:00
  Az Üzleti Jogi Intézet szervezésében a La Sapienza Egyetem oktatója és kutatója, Maria Romana Allegri professzor angol nyelvű előadása
 • november 14.
  17:00 - 19:30
  A Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék szervezésében I. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny. A Verseny fő célja a nemzetközi jogi érdeklődés felkeltése és a tanultak kötetlen környezetben való megmérettetése. A Versenyen a legjobb helyezést elérő csapatok a gyakorlaton ZH mentességet, így félév végi jegyet szerezhetnek (amennyiben a ZH mentességhez a félév során gyűjtött hiányzás a megengedett 2 alkalmon belül marad). A részletes versenykiírás letölthető az esemény oldaláról, vagy megtekinthető a tanszéki honlapon, a "Hírek" menüpontban. A verseny szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre és az azt követő kötetlen beszélgetésre! Természetesen, a versenyt csak megtekinteni kívánó nézőket is szívesen látjuk a rendezvényen!