Beszámoló - „Mit tesz az állam a jövő nemzedékek és a környezet védelme érdekében? Ombudsmani gyakorlat és az alapjogok harmadik generációja”


2018. május 02.

 

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Alkotmányjogi Tudományos Diákköre 2018. május 2. napján szervezett szakmai beszélgetést Dr. Sulyok Katalinnal a JNBH titkárságvezetőjével, „Mit tesz az állam a jövő nemzedékek és a környezet védelme érdekében? Ombudsmani gyakorlat és az alapjogok harmadik generációja” címmel. Az eseménynek az Állam- és Jogtudományi Kar főépületében található Kari Társalgó adott otthont.

IMG_2469

A titkárságasszonnyal történt szakmai beszélgetés során, az alkotmányjogi aktualitások mellett a résztvevők betekintést nyerhettek a JNBH mindennapi munkájába, átfogó képet kaphattak az alapjogok harmadik generációjáról, a környezetvédelemmel kapcsolatos jogi kérdésekről, valamint arról, hogy mit tesz az állam a jövőnemzedékek és a környezet védelme érdekében.

IMG_2470

A kellemes hangvételű beszélgetés során a hallgatóságnak lehetősége nyílt kérdések feltevésére. Ennek keretében szó esett az ombudsmani gyakorlatról és a környezetvédelem nemzetközi kérdéseiről is.

IMG_2472

„A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt A hazai Tudományos Diákköri műhelyek és rendezvényeik támogatása – SZTE ÁJTK Tudományos Diákköreinek támogatása (2017-2018) című, NTP-HHTDK-17-007 kódjelű pályázat támogatásával valósul meg.”

Emberi_eroforrasok