Beszámoló - „Mit tesz az állam a jövő nemzedékek és a környezet védelme érdekében? Ombudsmani gyakorlat és az alapjogok harmadik generációja”


2018. május 02.

 

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Alkotmányjogi Tudományos Diákköre 2018. május 2. napján szervezett szakmai beszélgetést Dr. Sulyok Katalinnal a JNBH titkárságvezetőjével, „Mit tesz az állam a jövő nemzedékek és a környezet védelme érdekében? Ombudsmani gyakorlat és az alapjogok harmadik generációja” címmel. Az eseménynek az Állam- és Jogtudományi Kar főépületében található Kari Társalgó adott otthont.

IMG_2469

A titkárságasszonnyal történt szakmai beszélgetés során, az alkotmányjogi aktualitások mellett a résztvevők betekintést nyerhettek a JNBH mindennapi munkájába, átfogó képet kaphattak az alapjogok harmadik generációjáról, a környezetvédelemmel kapcsolatos jogi kérdésekről, valamint arról, hogy mit tesz az állam a jövőnemzedékek és a környezet védelme érdekében.

IMG_2470

A kellemes hangvételű beszélgetés során a hallgatóságnak lehetősége nyílt kérdések feltevésére. Ennek keretében szó esett az ombudsmani gyakorlatról és a környezetvédelem nemzetközi kérdéseiről is.

IMG_2472

„A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt A hazai Tudományos Diákköri műhelyek és rendezvényeik támogatása – SZTE ÁJTK Tudományos Diákköreinek támogatása (2017-2018) című, NTP-HHTDK-17-007 kódjelű pályázat támogatásával valósul meg.”

Emberi_eroforrasok
Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • szeptember 17. 16:45 - 21. 12:00
  III. International Week of Criminal Law / III. Internationale Woche des Strafrechts Szervező: ÁJTK Bűnügyi Tudományok Intézete. 9 külföldi partneregyetemről (görög, német, tajvani, török, szerb, spanyol, olasz, román és orosz egyetemekről) érkeznek a karra jogászprofesszorok, akik a büntetőjog válogatott kérdéseiről tartanak előadásokat, valamint egy előre meghatározott témát (a tévedés szerepe a büntetőjogban) közösen dolgoznak fel a hallgatókkal jogösszehasonlító szeminárium keretében. Az intenzív hét végén kerekasztal-beszélgetést tartunk "Európa büntetőjoga 20 év múlva" címmel. A program angol és német nyelven folyik.
 • szeptember 26.
  14:30 - 16:00
 • szeptember 27.
  09:00 - 11:00
 • szeptember 28.
  11:00 - 12:30
 • szeptember 28.
  17:00 - 21:00