CEECOM NEMZETKÖZI KONFERENCIA SZEGEDEN

A Szent-Györgyi Albert Agóra ad otthont a 11. Central and Eastern European Communication and Media Conference-nek (CEECOM) 2018. május 30. és június 1. között. A konferenciát a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Politológiai Tanszéke a Bölcsészettudományi Kar Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékével együttműködve rendezi.

Az eseményt a Szegedi Tudományegyetem rektora, Szabó Gábor professzor, a konferencia védnöke nyitotta meg. Ezt követően Mezei Péter az ÁJTK dékán-helyettese elnöklésével a konferencia résztvevői két plenáris előadást hallgatták meg.

CEECOM_2018


Elsőként Epp Lauk a finn Jyväskyläi Egyetem professzorasszonya beszélt a kelet-közép-európai újságírás átalakulásáról valamint, hogy miért jelentek meg sajátságos mintázatok a régióban az egyes országok esetében.


Őt követte Jérôme Monnet a University of Paris-Est Marne-la-Vallée-ből, aki a konferencia Communicative Space – Political Space címéhez kapcsolódóan a nyilvános terek kommunikációs szerepéről tartott előadást, amiben a köztéri művészet és a városi társadalom kapcsolatát elemezte.

A konferencia június 1-jével zárul, ahova szeretettel várunk minden politika- valamint kommunikáció- és médiatudomány iránt érdeklődőt.

A teljes program elérhető itt: http://ceecom2018.hu/index.php/book-of-abstracts/

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • szeptember 17. 16:45 - 21. 12:00
  III. International Week of Criminal Law / III. Internationale Woche des Strafrechts Szervező: ÁJTK Bűnügyi Tudományok Intézete. 9 külföldi partneregyetemről (görög, német, tajvani, török, szerb, spanyol, olasz, román és orosz egyetemekről) érkeznek a karra jogászprofesszorok, akik a büntetőjog válogatott kérdéseiről tartanak előadásokat, valamint egy előre meghatározott témát (a tévedés szerepe a büntetőjogban) közösen dolgoznak fel a hallgatókkal jogösszehasonlító szeminárium keretében. Az intenzív hét végén kerekasztal-beszélgetést tartunk "Európa büntetőjoga 20 év múlva" címmel. A program angol és német nyelven folyik.
 • szeptember 26.
  14:30 - 16:00
 • szeptember 27.
  09:00 - 11:00
 • szeptember 28.
  11:00 - 12:30
 • szeptember 28.
  17:00 - 21:00