Tovább bővült a szakmai partnereink köre

Az SZTE Állam- és Jogtudományi Kara 2018 áprilisában és májusában két új bilaterális megállapodást kötött európai intézményekkel, amely révén tovább szélesedik a Kar szakmai partnerhálózata.

Elsőként az isztanbuli Hacettepe Egyetemmel kötött mind bilaterális (elsősorban oktatási és kutatási együttműködésre koncentráló) megállapodást, mind Erasmus+ mobilitási szerződést a Kar. A Hacettepe Egyetem Isztanbul egyik vezető magánegyeteme, amelynek jogi kara elismerten magas színvonalú képzést nyújt hallgatói számára. Másrészt kétoldalú megállapodásban nyitott teret a tudományos kutatás, oktató- és hallgató-csere irányába az SZTE ÁJTK és a novopolotski székhelyű Polotsk Állami Egyetem.

Polotsk_1

A Karunkat 2018. május elején a fehérorosz partner által szervezett konferencián a helyszínen képviselő Császár Mátyás szerint „a bilaterális megállapodás egy gyümölcsöző együttműködés alapjait fekteti le. A Polotsk Állami Egyetem Jogtudományi Kara nagyon modern, a fehérorosz kollégák rendkívül nyitottak hallgatói-, oktatói mobilitás és közös tudományos kutatás irányába. Remélem, hamarosan minél több vendéget köszönthetünk Szegeden a Polotsk Állami Egyetemről”.

Polotsk_2

A két új partneri kapcsolat tovább szélesítette az SZTE ÁJTK által kiépített partnerintézményi hálózatot, lehetőséget teremtve oktatóink és kollégáink számára újabb választási lehetőségek figyelembe vételét, valamint azt, hogy Karunk két új partnertől fogadjon beérkező oktatókat és hallgatókat.

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • szeptember 17. 16:45 - 21. 12:00
  III. International Week of Criminal Law / III. Internationale Woche des Strafrechts Szervező: ÁJTK Bűnügyi Tudományok Intézete. 9 külföldi partneregyetemről (görög, német, tajvani, török, szerb, spanyol, olasz, román és orosz egyetemekről) érkeznek a karra jogászprofesszorok, akik a büntetőjog válogatott kérdéseiről tartanak előadásokat, valamint egy előre meghatározott témát (a tévedés szerepe a büntetőjogban) közösen dolgoznak fel a hallgatókkal jogösszehasonlító szeminárium keretében. Az intenzív hét végén kerekasztal-beszélgetést tartunk "Európa büntetőjoga 20 év múlva" címmel. A program angol és német nyelven folyik.
 • szeptember 26.
  14:30 - 16:00
 • szeptember 27.
  09:00 - 11:00
 • szeptember 28.
  11:00 - 12:30
 • szeptember 28.
  17:00 - 21:00