IMG_9597_cover

Újabb sikeres félévet zárt a KAPU Kínai-magyar Cserediák Program

2018. május 17-én egy újabb sikeres félévet zárt a „KAPU” kínai-magyar cserediák program.

IMG_9607

Az évzáró ünnepségen 16 kínai hallgató vehette át tanúsítványát a jól megérdemelt munkájuk gyümölcseként.

Az egyetemet Prof. Dr. Karsai Krisztina oktatási rektorhelyettes képviselte, aki a KAPU program korábbi igazgatójaként köszöntötte a hallgatókat.

012158585

Karunkat és a programot, Dr. habil. Mezei Péter nemzetközi ügyekért felelős dékánhelyettes és Dr. Varga Norbert tudományos ügyekért felelős dékánhelyettes, a KAPU program jelenlegi igazgatója képviselte.

A Konfuciusz Intézet nevében, Dr. Wang Lei, az Intézet kínai igazgatója, anyanyelvükön üdvözölte a már végzett hallgatókat, elismerve a Program eddigi sikerességét.

695855858

A ceremónia formális részét követően a végzett diákokról és oktatókról közös csoportkép készült, ezáltal szimbolizálva a két ország közötti szoros együttműködést. A kínai diákok elmesélték, hogy remekül érezték magukat Szegeden, valamint lényegesen gazdagabb szaktudással felvértezve térhetnek haza, ami mögött az oktatók és szervezők kitartó és eredményes munkája húzódik meg.

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • szeptember 17. - 21.
  Egész napos
  III. International Week of Criminal Law / III. Internationale Woche des Strafrechts Szervező: ÁJTK Bűnügyi Tudományok Intézete. 9 külföldi partneregyetemről (görög, német, tajvani, török, szerb, spanyol, olasz, román és orosz egyetemekről) érkeznek a karra jogászprofesszorok, akik a büntetőjog válogatott kérdéseiről tartanak előadásokat, valamint egy előre meghatározott témát (a tévedés szerepe a büntetőjogban) közösen dolgoznak fel a hallgatókkal jogösszehasonlító szeminárium keretében. Az intenzív hét végén kerekasztal-beszélgetést tartunk "Európa büntetőjoga 20 év múlva" címmel. A program angol és német nyelven folyik.
 • szeptember 26.
  14:30 - 16:00
 • szeptember 27.
  09:00 - 11:00
 • 2019. január 10.
  09:00 - 16:00