III. helyezés a XV. Országos Agrárjogi Jogesetmegoldó és Perbeszéd Versenyen

Idén a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara adott otthont a hagyományos, immáron 15. alkalommal megrendezett Országos Agrárjogi Jogesetmegoldó és Perbeszéd Versenynek.

jogesetmegoldo

A versenyen az ország hat jogi karáról (ELTE, ME, SZE, KRE, DE, SZTE) érkeztek 3-3 fős csapatok. A megmérettetés során minden csapatnak ítéletet kellett hozni egy, a független zsűri által hozott jogeset kapcsán, továbbá felperesi és alperesi pozíciót kellett kidolgozni és szóban megvédeni.


A versenyen az SZTE ÁJTK csapata kiváló eredményt, harmadik helyezést ért el.

A csapat tagjai: Nagy Titanilla, Mezőfi Viktória, Nagy Nándor.

Felkészítő tanárok: Farkas-Csamangó Erika és Hegyes Péter

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • szeptember 17. - 21.
  Egész napos
  III. International Week of Criminal Law / III. Internationale Woche des Strafrechts Szervező: ÁJTK Bűnügyi Tudományok Intézete. 9 külföldi partneregyetemről (görög, német, tajvani, török, szerb, spanyol, olasz, román és orosz egyetemekről) érkeznek a karra jogászprofesszorok, akik a büntetőjog válogatott kérdéseiről tartanak előadásokat, valamint egy előre meghatározott témát (a tévedés szerepe a büntetőjogban) közösen dolgoznak fel a hallgatókkal jogösszehasonlító szeminárium keretében. Az intenzív hét végén kerekasztal-beszélgetést tartunk "Európa büntetőjoga 20 év múlva" címmel. A program angol és német nyelven folyik.
 • szeptember 26.
  14:30 - 16:00
 • szeptember 27.
  09:00 - 11:00
 • 2019. január 10.
  09:00 - 16:00