Millenniumi díjas a Copy21 blog

2018. április 26-án, a szellemi tulajdon világnapja alkalmából a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) Millenniumi díjban részesítette a Copy21 szerzői jogi blogot.

A minden évben 4-5, a szellemi tulajdonvédelem ismertségét és elismertségét, a védelem fontosságát kreatív és innovatív módszerekkel segítő cégeknek/magánszemélyeknek ítéli oda az SZTNH.

 

A Copy21 blogot 2009-ben Dr. Mezei Péter, karunk habilitált egyetemi docense, a szerzői jog szakértője indította útjára. Az elmúlt nyolc és fél év alatt több mint tíz további szerzője volt a blognak, jelenleg is hét főből áll a csapat, köztük számos szegedi jogi kari kötődéssel rendelkező személy, így Hajdú Dóra, Kaskovits Melinda, Harkai István és Gyömbér Béla. A blog további aktív szerzői, Ujhelyi Dávid és Békés Gergely, Budapesten dolgoznak a szerzői jog világában.

 20180427_161105

Az április 26-ai Szirtes Edina Mókus és Jamal művészi előadásával tarkított, Łuszcz Viktor, SZTNH elnök, előadásával nyitott, majd Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által is beszéddel megtisztelt eseményen négy díjazott részesült elismerésben. Egy neves gyógyszergyár és két igen kreatív fejlesztőcsapat mellett a Copy21 kapta meg a Hivatal rangos (országos szinten legfontosabb szellemi

tulajdonvédelmi) díját. A díjazottak méltatása - a 21. század igényeihez igazodóan - szóbeli laudáció helyett audiovizuális úton történt. A négy díjazottról készült kisfilm - mely épp a Copy21 blog díjazottaival Szegeden készült anyaggal kezdődik - az alábbi YouTube videóban is elérhető.


Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 16.
  18:00 - 20:00
  A Bűnügyi Tudományok Intézete 2018. október 16-án 18:00-tól tartja következő TDK ülését, amelynek keretében a BTI oktatója, meghívott előadója, Dr. Urbán Zoltán dandártábornok, Jász-Nagykun-Szolnok megye rendőrfőkapitánya, valamint Prof. Dr. Karsai Krisztina, a BTI intézetvezető egyetemi tanára tart előadást, kerekasztal-beszélgetést a következő témában: "Designer drogok elleni küzdelem - tényleg büntetőjogi kérdés?" A BTI szeretettel vár minden érdeklődőt!
 • október 17.
  13:00 - 15:00
  Az Üzleti Jogi Intézet szervezésében a La Sapienza Egyetem oktatója és kutatója, Maria Romana Allegri professzor angol nyelvű előadása
 • október 18.
  09:00 - 16:30
 • október 18.
  10:00 - 12:00
  Az Üzleti Jogi Intézet szervezésében a La Sapienza Egyetem oktatója és kutatója, Maria Romana Allegri professzor angol nyelvű előadása
 • november 14.
  17:00 - 19:30
  A Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék szervezésében I. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny. A Verseny fő célja a nemzetközi jogi érdeklődés felkeltése és a tanultak kötetlen környezetben való megmérettetése. A Versenyen a legjobb helyezést elérő csapatok a gyakorlaton ZH mentességet, így félév végi jegyet szerezhetnek (amennyiben a ZH mentességhez a félév során gyűjtött hiányzás a megengedett 2 alkalmon belül marad). A részletes versenykiírás letölthető az esemény oldaláról, vagy megtekinthető a tanszéki honlapon, a "Hírek" menüpontban. A verseny szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre és az azt követő kötetlen beszélgetésre! Természetesen, a versenyt csak megtekinteni kívánó nézőket is szívesen látjuk a rendezvényen!