Szegedi győzelemmel zárult a X. Országos Polgári Jogi Jogesetmegoldó és Polgári Jogi Activity Verseny

2018. április 13-án került megrendezésre a X. Országos Polgári Jogi Jogesetmegoldó és Polgári Jogi Activity Verseny Győrben. Az esemény házigazdája a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara volt. A versenyen az ország 8 jogi karából 7 kar képviseltette magát, továbbá a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is delegált versenyzőket. A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar 5 hallgatója indulhatott az országos megmérettetésen, akik kvalifikációjukat a kari fordulón elért eredményük alapján szerezték meg. A jogesetmegoldó versenyen Árvai Gergő és Balázs Bence egyéniben, az Activity versenyen Gézárt Fanni, Őri Zsanett és Prikkel Petra csapatban igyekeztek bizonyítani a szegedi joghallgatók rátermettségét.

02585855555_horz

A verseny megnyitóján először Dr. Szalai Péter, a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának docense, az esemény szervezője köszöntötte a résztvevőket. Őt Dr. Kecskés Gábor, a Kar dékánhelyettese követte a köszöntők sorában, majd Prof. Dr. Lenkovics Barnabás szavai után kisorsolásra került jogesetmegoldó verseny beosztása.

A versenyzők 48 perc felkészülési időt kaptak, amely alatt csupán a Ptk. szövegét használhatták. A perszimuláció során mind a kereset, mind az ellenkérelem/viszontkereset előadására 7-7 perc állt rendelkezésre, továbbá 1-1 perc a viszontválaszokra. A sorsolás folytán mindkét szegedi versenyző alperesi pozícióba került. Az izgalmas versenyt követően a szakmai zsűri döntése alapján Árvai Gergő 2. helyezettként, Balázs Bence 3. helyezettként zárta a napot, a versenyzőket Dr. Telegdy Gergely, mesteroktató készítette fel.

image3-horz

A Jogesetmegoldó versenyt az Activity verseny követte, ahol a játék szabályai szerint polgári jogi fogalmakat kellett rajz, illetve mutogatás alapján kitalálni a versenyzőknek. A szegedi csapat rutinosan oldotta meg a feladványokat, hiszen egy évvel korábban már sikerült elnyerniük az országos 2. helyezést. A szoros küzdelem végén kis különbséggel sikerült megelőzni a házigazda csapatot és elhozni az 1. helyezetteknek járó díjat. A győztes csapat tagjai Gézárt Fanni, Őri Zsanett és Prikkel Petra voltak.

A két verseny eredményét összesítve az első helyen zárt a Szegedi Tudományegyetem, így jövőre ismét Szeged adhat otthont az országos versenynek.

 

Árvai Gergő

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • május 30.
  14:00 - 15:30
 • június 16.
  10:00 - 18:00
  Az SZTE alumni szervezete 2018. június 16-án (szombaton) immáron tizenkettedik alkalommal rendezi meg hagyományos családi és sportnapját, az SZTE Alma Mater Weekendet. Egy aktív és felhőtlen kikapcsolódást ígérő napra hívjuk az SZTE volt és jelenlegi dolgozóit, hallgatóit. Az Alma Mater Weekend Családi és Sportnap a mozgáson és a szórakozáson kívül ismét az ízekről is szól majd, hiszen idén is pörköltfőző versenyre invitáljuk a karokat és az egyetemi egységeket.
 • július 8.
  09:00 - 17:00