Vietnámban járt karunk delegációja

2018. április 16-23. között az SZTE ÁJTK delegációja (Prof. Dr. Balogh Elemér dékán, Prof. Dr. Badó Attila intézetvezető egyetemi tanár és Dr. Harkai István PhD hallgató, képzés koordinátor) Vietnám fővárosába, Hanoiba látogatott. A cél a Nemzetközi és Európai Kereskedelmi és Befektetési Szakjogász Képzés, valamint a Kar egyéb graduális és posztgraduális képzéseinek népszerűsítése, a kétoldalú felsőoktatási kapcsolatok erősítése volt.

2532514202

Az első szakmai program április 18-án a Hanoi Jogi Egyetemen (Hanoi Law University) zajlott, ahol előbb a két intézmény vezetői tárgyaltak a közös együttműködés lehetőségeiről, majd egy kerekasztal beszélgetés során Badó Attila professzor úr mutatta be karunk posztgraduális hallgatóknak szánt képzéseit, oktatási metódusait és a kifejlesztett oktatási segédanyagokat. Ezt követően Badó Attila professzor úr a Szegedi Tudományegyetemet, Balogh Elemér dékán úr az Állam- és Jogtudományi kart, Harkai István képzési koordinátor pedig az LLM képzést mutatta be a HLU hallgatóinak.

2532514201

Április 20-án a Vietnámi Nemzeti Egyetem jogi kara (Vietnam National University School of Law) fogadta küldöttségünket, ahol a két intézmény közötti kölcsönös együttműködés kereteinek megerősítésére, illetve az SZTE által nyújtott képzések hallgatóknak való bemutatására került sor. E helyütt is prezentációs előadások során ismerkedhettek meg a hallgatók az SZTE képzéseivel és történetével, valamint a befektetési szakjogász képzés részleteivel.

2532514203-horz

A szakmai programokon túl lehetőség nyílt arra is, hogy a kar delegációja megismerkedjen Délkelet-Ázsia feltörekvő országa kultúrájával és történelmével. Ennek keretében látogatott el a delegáció Ninh Binh provincia festői tájain található Tràng An világörökségi helyszíneire.
Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • május 30.
  14:00 - 15:30
 • június 16.
  10:00 - 18:00
  Az SZTE alumni szervezete 2018. június 16-án (szombaton) immáron tizenkettedik alkalommal rendezi meg hagyományos családi és sportnapját, az SZTE Alma Mater Weekendet. Egy aktív és felhőtlen kikapcsolódást ígérő napra hívjuk az SZTE volt és jelenlegi dolgozóit, hallgatóit. Az Alma Mater Weekend Családi és Sportnap a mozgáson és a szórakozáson kívül ismét az ízekről is szól majd, hiszen idén is pörköltfőző versenyre invitáljuk a karokat és az egyetemi egységeket.
 • július 8.
  09:00 - 17:00