Oklevélátadó a Környezetvédelmi Jogi Posztgraduális képzésben végzettek számára

A 2017/2018. I. félév végén kapták meg okleveleiket a Környezetvédelmi Jogi Posztgraduális képzés végzős hallgatói, akik egyúttal a ,,Legum Magister" vagy ,,Master of Laws" (rövidítve: LL. M.) cím viselésére is jogosultak. A 11 főből 5 fő környezetvédelmi szakjogász végzettséget, 6 fő Jogi Szakokleveles környezetvédelmi szakember végzettséget kapott. Az okleveleket Prof. Dr. Balogh Elemér, az Állam és Jogtudományi Kar dékánja adta át.

 Kornyezetjog-IMG_7537


A szakirányú továbbképzésben résztvevők elsősorban a környezetvédelmi jog és a kapcsolódó jogi és határtudományi területeken sajátítják el azokat az ismereteket, amelyek a gazdasági szféra különböző területein, a közigazgatásban, illetve hatósági jogalkalmazásban, az igazságszolgáltatásban és a környezetvédelmi társadalmi mozgalmakban eljáró jogász és más szakképzettségű szakemberek számára szakmailag megalapozott munkavégzést tesz lehetővé.

 

Ez a keresztféléves képzés 2005 óta megszakítás nélkül folyik Karunkon, a vidéki Jogi Karok közül Szegeden indult el elsőként. Az Agrárjogi és Környezetvédelmi Jogi Tanszék gondozásával indult el, és jelenleg annak jogutódja az Üzleti Jogi Intézet keretében működik. Dr. Farkas Csamangó Erika egyetemi adjunktus a képzés szakmai vezetője.

 

Gratulálunk a végzett hallgatóknak!