Oklevélátadó a Környezetvédelmi Jogi Posztgraduális képzésben végzettek számára

A 2017/2018. I. félév végén kapták meg okleveleiket a Környezetvédelmi Jogi Posztgraduális képzés végzős hallgatói, akik egyúttal a ,,Legum Magister" vagy ,,Master of Laws" (rövidítve: LL. M.) cím viselésére is jogosultak. A 11 főből 5 fő környezetvédelmi szakjogász végzettséget, 6 fő Jogi Szakokleveles környezetvédelmi szakember végzettséget kapott. Az okleveleket Prof. Dr. Balogh Elemér, az Állam és Jogtudományi Kar dékánja adta át.

 Kornyezetjog-IMG_7537


A szakirányú továbbképzésben résztvevők elsősorban a környezetvédelmi jog és a kapcsolódó jogi és határtudományi területeken sajátítják el azokat az ismereteket, amelyek a gazdasági szféra különböző területein, a közigazgatásban, illetve hatósági jogalkalmazásban, az igazságszolgáltatásban és a környezetvédelmi társadalmi mozgalmakban eljáró jogász és más szakképzettségű szakemberek számára szakmailag megalapozott munkavégzést tesz lehetővé.

 

Ez a keresztféléves képzés 2005 óta megszakítás nélkül folyik Karunkon, a vidéki Jogi Karok közül Szegeden indult el elsőként. Az Agrárjogi és Környezetvédelmi Jogi Tanszék gondozásával indult el, és jelenleg annak jogutódja az Üzleti Jogi Intézet keretében működik. Dr. Farkas Csamangó Erika egyetemi adjunktus a képzés szakmai vezetője.

 

Gratulálunk a végzett hallgatóknak!

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • szeptember 17. 16:45 - 21. 12:00
  III. International Week of Criminal Law / III. Internationale Woche des Strafrechts Szervező: ÁJTK Bűnügyi Tudományok Intézete. 9 külföldi partneregyetemről (görög, német, tajvani, török, szerb, spanyol, olasz, román és orosz egyetemekről) érkeznek a karra jogászprofesszorok, akik a büntetőjog válogatott kérdéseiről tartanak előadásokat, valamint egy előre meghatározott témát (a tévedés szerepe a büntetőjogban) közösen dolgoznak fel a hallgatókkal jogösszehasonlító szeminárium keretében. Az intenzív hét végén kerekasztal-beszélgetést tartunk "Európa büntetőjoga 20 év múlva" címmel. A program angol és német nyelven folyik.
 • szeptember 26.
  14:30 - 16:00
 • szeptember 27.
  09:00 - 11:00
 • szeptember 28.
  11:00 - 12:30
 • szeptember 28.
  17:00 - 21:00