Erasmus+ mobilitással a napsütötte Tenerifén

2018. október 8-15. napokon a spanyol Tenerife szigetén található La Laguna Egyetem Jog- és Politikatudományi Karán Erasmus+ mobilitás keretében tartott előadásokat Dr. Mezei Péter, az Összehasonlító Jogi és Jogelméleti Intézet habilitált egyetemi docense. A vendéglátó Luis Javier Capote Perez professzor által szervezett kurzus digitális szerzői jogi kérdéseket járt körbe (kulturális örökség megőrzése a digitális korszakban és könyvdigitalizálás, hiperlinkek, P2P fájlcserélés).

Tenerife_pg

A mobilitás keretében több tudományos együttműködési lehetőségekről is szó esett a szegedi és a la lagunai kollégák között a szellemi tulajdonvédelem területén (így a már meglévő közös egyetemi jegyzet következő kiadásának a kérdése, szegedi és la lagunai workshopokon való részvétel lehetősége). A la lagunai jogi kar vendégszeretetét pedig hamarosan szegedi oktatók és diákok is megismerhetik, akik 2019 tavaszától látogatnak majd el a tenerifei egyetemre.

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • november 21.
  18:00 - 19:30
 • *
  november 28.
  14:00 - 17:00
  Ember-Gép-Jog szakmai koncepcióverseny hallgatók számára - 2018. november 28. Nevezni lehet: valamely, a technológia fejlődésével - várhatóan - kialakuló új típusú jogi probléma beazonosításával és lehetséges megoldásával foglalkozó témával. A versenytémák bármely jogághoz kapcsolódhatnak. A koncepcióverseny egyben prezentációs verseny is: a prezentációk formátuma az ún. Pecha Kucha (max 20 dia). További információk a versenyről, a prezentációs technikáról, a témákról a Kar és a meghirdető intézetek (Alkotmányjogi Tanszék - Bűnügyi Tudományok Intézete - Civilisztika Tudományok Intézete - Összehasonlító Jogi és Jogelméleti Intézet) honlapján.
 • november 29.
  09:30 - 10:15
 • november 30.
  10:00 - 16:30
 • november 30. 19:00 - december 1. 04:00