cover

KONFERENCIÁN INNEN, TRÉNINGEKEN TÚL

BESZÁMOLÓ AZ IDEA PROJEKTRŐL

Az IDEA PROJEKT ZÁRÓKONFERENCIÁJA 2018. november 9-én 12.00 órától kerül megrendezésre a Szegedi Jogi Kar III. emeleti társalgójában.

A konferencia a Projekt során szerzett tapasztalatokat, tanulságokat, és jövőbeni lehetőséget foglalja össze.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.


Regisztrálni a linkre kattintva lehet!


De mi is az az IDEA Projekt?


Az IDEA PROJEKT - "A gyermekek jogaival kapcsolatos ismeretek bővítése és készségek fejlesztése a gyermekek védelme érdekében" (2017-2019)

A szegedi Jogi Kar Munkajogi és Szociális jogi Tanszékének (Prof. Dr. Hajdú József, Dr. Lajkó Dóra, Dr. Visontai-Szabó Katalin, dr. Lukács Adrienn, Engi Erika) és Civilisztikai Tudományok Intézetének munkatársai (Prof. Dr. Szabó Imre, Dr. Hegedűs Andrea, Dr. Gyengéné Dr. Nagy Márta), valamint külső szakértők (Dr. Gyurkó Szilvia, Dr. Gyulai Edina) is részesei annak a nemzetközi csapatnak, akik - Hajdú József Professzor Úr projektvezetése alatt - IDEA Projekt elnevezéssel, 5 ország (Írország, Észtország, Finnország, Svédország és Magyarország) közreműködésével végeztek közös kutatásokat, és tartottak nagysikerű tréningeket valamennyi érintett országban.

A szegedi jogi kar oktatói többek között azt vállalták, hogy Magyarországon 7 alkalommal, 5 városban (Szeged, Budapest, Miskolc, Pécs, Győr) szerveznek 2-2 napos tréninget, ahol interaktív módon igyekeznek választ adni a projekt témaköreit érintő számos, felmerülő kérdésre.

 IDEA_page


A tréningek, (melyek 2018 februárja és júniusa között kerültek megrendezésre) szakmai közönségét országszerte azok a gyakorlati szakemberek alkották, akik munkájuk során gyermekekkel és az őket megillető jogokkal foglalkoznak, vagy a gyermekvédelem területén tevékenykednek; így nagy számban fordulnak elő a hallgatóság soraiban gyámhivatali szakemberek, család és gyermekjóléti központ illetve szolgálat munkatársai (családsegítők, esetmenedzserek, szociális munkások stb.), mediátorok, családjoggal foglalkozó ügyvédek, bírák, fiatalkorúak ügyészei, egyetemi oktatók, pszichológusok, és pedagógusok.27266963_1842660845747163_1088152099_oooo

A jelenlévő szakemberek pozitívan nyilatkoztak a közös szakmai munkáról, a gyermekjogi szemlélet átadásáról, és a kapcsolódó közös gondolkodásról, hiszen rendkívül hasznos és hiánypótló kezdeményezésként értékelték a tréninget, aktívan ülték végig az egyes helyszínekre szervezett péntek-szombatokat, ahol az elmélet és gyakorlat keresztmetszetére felépülő szakmai munka mellett, a reziliencia fejlesztés által lelkileg is feltöltődhettek.


Letölthető dokumentumok:

A zárókonferencia meghívója

IDEA Brochure

Tréningek felhivas

 

A zárókonferenciára minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Dr. Hegedűs Andrea