Szerzői jogi előadások európai egyetemeken

Dr. Mezei Péter, az Összehasonlító Jogi és Jogelméleti Intézet habilitált egyetemi docense 2018 szeptemberében három európai egyetemen tartott előadást szerzői jogi kérdésekről. A Jagelló Egyetemen – Anna Tischner professzor meghívására – a helyi szellemi tulajdonvédelmi intézet nyári egyetemén tartott előadást a szerzői jogi korlátozások és kivételek kérdéséről.

page

Ezt követően a Kelet-Finnországi Egyetem joensuu-i kampuszán Katja Lindroos professzor asszony meghívását elfogadva a Law and the Internet című kurzus keretében foglalkozott digitális szerzői jogi kérdésekkel. Végül harmadikként a Turkui Egyetemen (ahol Mezei Péter címzetes egyetemi docens) tartott előadásokat az európai szerzői jogról graduális és LLM hallgatók részére Ulla-Maija Mylly szakmai támogatása mellett.

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 30.
  14:00 - 16:00
 • november 14.
  17:00 - 19:30
  A Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék szervezésében I. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny. A Verseny fő célja a nemzetközi jogi érdeklődés felkeltése és a tanultak kötetlen környezetben való megmérettetése. A Versenyen a legjobb helyezést elérő csapatok a gyakorlaton ZH mentességet, így félév végi jegyet szerezhetnek (amennyiben a ZH mentességhez a félév során gyűjtött hiányzás a megengedett 2 alkalmon belül marad). A részletes versenykiírás letölthető az esemény oldaláról, vagy megtekinthető a tanszéki honlapon, a "Hírek" menüpontban. A verseny szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre és az azt követő kötetlen beszélgetésre! Természetesen, a versenyt csak megtekinteni kívánó nézőket is szívesen látjuk a rendezvényen!
 • november 29.
  09:30 - 10:15
 • 2019. január 10.
  09:00 - 16:00