"A társasági jog múltja, jelene, jövője" konferencia beszámoló

Az SZTE ÁJTK Civilisztikai Tudományok Intézete és az MTA SZAB Jogtudományi Szakbizottság Gazdasági Jogi Munkabizottság 2018. szeptember 19. napján "A társasági jog múltja, jelene, jövője" címmel szervezett konferenciát.

0258574755

A konferencia apropóját az adta, hogy ebben az évben "ünnepeltük" a társasági jog 30 éves fennállását. Az előadók között megtalálhattuk a jogalkalmazói oldalt (cégbírák, ügyvédek) az egyetemi szférát, valamint a jogalkotót is. Egy közös volt bennük: valamennyi előadó több évtizedes elméleti és gyakorlati tapasztalattal rendelkező kiváló szakember, akik a társasági- és cégjog egy-egy szegmensét mutatták be, és tettek a jogalkalmazás számára is hasznos megállapításokat.

0258578471477

A konferencia sikerét mutatja a népes hallgatóság, melyen felbuzdulva a szervezők az előadások nyomtatott formában történő megjelenését is kezdeményezik.
Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 30.
  14:00 - 16:00
 • november 14.
  17:00 - 19:30
  A Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék szervezésében I. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny. A Verseny fő célja a nemzetközi jogi érdeklődés felkeltése és a tanultak kötetlen környezetben való megmérettetése. A Versenyen a legjobb helyezést elérő csapatok a gyakorlaton ZH mentességet, így félév végi jegyet szerezhetnek (amennyiben a ZH mentességhez a félév során gyűjtött hiányzás a megengedett 2 alkalmon belül marad). A részletes versenykiírás letölthető az esemény oldaláról, vagy megtekinthető a tanszéki honlapon, a "Hírek" menüpontban. A verseny szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre és az azt követő kötetlen beszélgetésre! Természetesen, a versenyt csak megtekinteni kívánó nézőket is szívesen látjuk a rendezvényen!
 • november 29.
  09:30 - 10:15
 • 2019. január 10.
  09:00 - 16:00