IMG_2821_cover

Vendégprofesszorok előadása a nemzetközi adójog aktuális kérdéseiről

Az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar Üzleti Jogi Intézete nevében két rendezvényre invitáltuk Karunk hallgatóit október első hetében.

Megtiszteltetésnek tartjuk, hogy rendezvényeink apropóján házigazdaként fogadhattuk az University of Lodz, Faculty of Law (Lengyelország) két nemzetközi szinten ismert és elismert adójogász oktatóját, Dr. Ziemowit Kukulski professzor urat és Dr. Małgorzata Sęk adjunktus asszonyt.

01_page

A nagy érdeklődés mellett, 2018. október 3. napján Kukulski professzor úr és Sek adjunktus asszony tudományos előadásaik keretében ismertették aktuális kutatási eredményeiket. Vendégeink előadásaikban az egyes államoknak az OECD és a G20-ak adóelkerülésre vonatkozó (BEPS) akció terv elfogadását követő intézkedéseit, valamint a közösségi gazdálkodás (sharing economy) nemzeti és nemzetközi adójogi aspektusait elemezték.

02_page

Vendégprofesszoraink az Üzleti Jogi Intézet másnap, 2018. október 4. napjára szervezett, „Digitális gazdaság fejlődésének kihívásai az üzleti jog területén” címmel megtartott konferenciáján további előadásokkal színesítették karunk tudományos közéletét. Vendégeink konferencián bemutatott prezentációi a nemzetközi adóegyezmények adóalap erózióját és az adóelkerülést megakadályozó intézkedésekre vonatkozó multilateriális egyezmény hatásait, valamint a hozzáadottérték-adóval kapcsolatos jelentések digitalizálásából származó előnyöket vizsgálták.

03_page

A konferencián a résztvevők emellett angol és magyar nyelven előadásokat hallhattak a közösségi finanszírozás szabályozási kihívásaival, az e-mobilitás és a precíziós gazdálkodás során alkalmazott drónokkal kapcsolatos szabályozással, a smart grid rendszerrel kapcsolatos adózással, valamint az E-bid és EKR alkalmazásakor felmerülő versenyjogi kérdésekkel kapcsolatos témakörökben is.

0000_page

Örömünkre szolgált, hogy mindkét rendezvényünket a pénzügyi és adójogi tanulmányokat folytató hallgatóink élénk érdeklődése mellett zárhattuk be.


Fotók: Erdélyi Szabolcs

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • november 21.
  18:00 - 19:30
 • *
  november 28.
  14:00 - 17:00
  Ember-Gép-Jog szakmai koncepcióverseny hallgatók számára - 2018. november 28. Nevezni lehet: valamely, a technológia fejlődésével - várhatóan - kialakuló új típusú jogi probléma beazonosításával és lehetséges megoldásával foglalkozó témával. A versenytémák bármely jogághoz kapcsolódhatnak. A koncepcióverseny egyben prezentációs verseny is: a prezentációk formátuma az ún. Pecha Kucha (max 20 dia). További információk a versenyről, a prezentációs technikáról, a témákról a Kar és a meghirdető intézetek (Alkotmányjogi Tanszék - Bűnügyi Tudományok Intézete - Civilisztika Tudományok Intézete - Összehasonlító Jogi és Jogelméleti Intézet) honlapján.
 • november 29.
  09:30 - 10:15
 • november 30.
  10:00 - 16:30
 • november 30. 19:00 - december 1. 04:00