AB_kiemelt

Állásbörze és felkészítő napok a Szegedi Tudományegyetemen

Október 9-én ismét megnyitja kapuit az SZTE Őszi Állásbörze, ahol több mint 50 kiállító, köztük regionális vállalkozások és az ország legnagyobb cégei várják a látogatókat a TIK-ben. Az Állásbörzét megelőzően felkészítő napokkal várják a hallgatókat. A programokra október 1-ig lehet jelentkezni.

Az Őszi Állásbörze előtti napokban, október 4-9. között az elmúlt évek igényeire reagálva nagyobb óraszámban kínálnak a személyes fejlődést és előrehaladást segítő tanácsadásokat és workshopokat. A hallgatók támpontokat kaphatnak a megfelelő pályairányok kijelöléséhez, a HR-es szemét megkapó önéletrajz megalkotásához, hatékonyabban és tudatosabban alakíthatják a gyakornoki hely vagy álláskeresés folyamatát, a cégekkel való kapcsolatfelvételt. Arra is lehetőségük van, hogy próbainterjú keretében ismerkedjenek az interjú felépítésével, a várható kérdésekkel, egyúttal visszajelzést kapva arra is, hogy mennyire felkészültek és milyen mértékben illeszkednek a megpályázott pozícióhoz. Stílustanácsadásra jelentkezve megtudhatják, hogy testtartásuk, gesztusaik, öltözködésük mit üzen róluk a külvilágnak, és hogyan tehetnek szert magabiztosabb megjelenésre, fellépésre. A kommunikációs helyzetgyakorlatok során a résztvevők megtudhatják, hogy milyen benyomást keltenek másokban, mennyire világosan tudják kifejezni magukat, képviselni álláspontjukat. A népszerű vezetői készségfejlesztő workshop keretében szó lesz azokról a kompetenciákról és értékekről, melyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy valaki igazi vezetővé válhasson.

A programok ingyenesek, azonban a kis létszámkeretek miatt előzetes jelentkezéshez kötöttek. Az SZTE-s hallgatók jelentkezését október 1., hétfő 9 óráig várják.


ab_es_felkesz_plakat_2018_osz_02-01

Október 9-én, a börze napján 10 órától 14 óráig olyan előadásokkal várják a hallgatókat, frissdiplomásokat, melyek megfoghatóbbá teszik számukra a kiválasztás folyamatát és sikeresebbé a részvételt. A hallgatóság képet kap arról, hogy milyen szempontok alapján válogatnak a HR-sek a CV-k között, hogy melyik kiválasztási módszer milyen plusz információt árul el a jelentkezőkről, de a sokak számára kényes kérdésre is fény derül: milyen fizetési igény mondható reálisnak pályakezdőként a különböző szakterületeken. A résztvevők arra nézve is hasznos útbaigazítást kapnak, hogy a próbaidő alatt és egyáltalán egy új munkahelyi közegbe való beilleszkedéskor mire érdemes odafigyelni.


Az előadások valamennyi börzelátogató számára nyitottak! A részletes programleírások itt érhetők el.


Több mint félszáz kiállító az SZTE Őszi Állásbörzén


2018. október 9-én, kedden 9-kor nyitja kapuit az SZTE Őszi Állásbörze. A rendezvényre várják az egyetem gyakornoki helyet kereső hallgatóit, leendő frissdiplomásait és minden olyan már szakmai tapasztalattal rendelkező érdeklődőt, aki kíváncsi arra, hogy jelenleg milyen nyitott pozíciókat kínálnak a munkáltatók. A régió legnagyobb álláskeresési fórumának ismét az egyetem központi helyszíne, a József Attila Tanulmányi és Információs Központ átriuma ad helyet.

 

A több mint 50 kiállító között regionális cégek, az ország legnagyobb multinacionális és hazai vállalatai, munkaerő-közvetítők és egyéb szolgáltatók egyaránt megtalálhatók. A céges képviselők személyesen tájékoztatják a látogatókat a kínált pozíciók jellegzetességeiről, elvárásokról, a jövőben várható gyakornoki- és munkalehetőségekről. Idén is lesz CV fotózás és grafológiai tanácsadás.


További információk az SZTE Őszi Állásbörze programokról és a kiállítókról a www.sztekarrier.hu oldalon, illetve a rendezvény Facebook eseményében érhetőek el.

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 30.
  14:00 - 16:00
 • november 14.
  17:00 - 19:30
  A Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék szervezésében I. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny. A Verseny fő célja a nemzetközi jogi érdeklődés felkeltése és a tanultak kötetlen környezetben való megmérettetése. A Versenyen a legjobb helyezést elérő csapatok a gyakorlaton ZH mentességet, így félév végi jegyet szerezhetnek (amennyiben a ZH mentességhez a félév során gyűjtött hiányzás a megengedett 2 alkalmon belül marad). A részletes versenykiírás letölthető az esemény oldaláról, vagy megtekinthető a tanszéki honlapon, a "Hírek" menüpontban. A verseny szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre és az azt követő kötetlen beszélgetésre! Természetesen, a versenyt csak megtekinteni kívánó nézőket is szívesen látjuk a rendezvényen!
 • november 29.
  09:30 - 10:15
 • 2019. január 10.
  09:00 - 16:00