IMG_1766

Ismételten eredményes félévet zárt a KAPU Kínai-magyar Cserediák Program

2019. május 24-én egy újabb sikeres félévet zárt a „KAPU” kínai-magyar cserediák program.

Az évzáró ünnepségen 6 kínai hallgató vehette át tanúsítványát a jól megérdemelt munkájuk gyümölcseként. A hallgatók az alábbi egyetemekről érkeztek hozzánk Shanghai University of Political Science and Law, Beijing Foreign Studies University és Northwest University.

IMG_1757

Karunkat és a programot Dr. Varga Norbert tudományos ügyekért felelős dékánhelyettes, a KAPU program igazgatója, valamint Dr. Pongó Tamás a program társkoordinátora képviselte.

A Konfuciusz Intézet nevében, Dr. Wang Lei, az Intézet kínai igazgatója és Mohr Richárd, az Intézet magyar igazgatója, köszöntötte a már végzett hallgatókat, elismerve a Program eddigi sikerességét. Továbbá, a Kar oktatói is megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt.

IMG_1795

A ceremónia formális részét követően a végzett diákokról és oktatókról közös csoportkép készült, ezáltal szimbolizálva a két ország közötti szoros együttműködést. A kínai diákok elmesélték, hogy remekül érezték magukat Szegeden, valamint lényegesen gazdagabb szaktudással felvértezve térhetnek haza, ami mögött az oktatók és szervezők kitartó és eredményes munkája húzódik meg.