IP_Week_2-horz

Intenzív szerzői jogvédelmi előadássorozat Szegeden

2019. május 10-16. napok között az Összehasonlító Jogi és Jogelméleti Intézet intenzív szellemi tulajdonvédelmi program- és előadás-sorozatot szervezett graduális és LLM hallgatói, valamint a University of Louisville Brandeis Law School három vendégdiákja részére.


A 2019. május 10-én megrendezésre került IV. WIPS programról itt olvashat részletesen.

36958585_page

A workshopot követően John T. Cross, a Louisville-i Egyetem Grosscurth professzora, Iony Randrianirina, a Catholic University of Lyon jogi karának oktatója, valamint Mezei Péter és Harkai István, az Összehasonlító Jogi és Jogelméleti Intézet habilitált egyetemi docense és tanársegéde tartottak előadásokat a nemzetközi kereskedelmi és befektetési jogi LLM képzés, az angolszász jogi és angol jogi szakfordítói LLM képzés, az Erasmus program és a GATEWAY program hallgatói, valamint magyar graduális hallgatók és a Louisville-i Egyetem jogtanhallgatói részére.

15858485844_page

John Cross az Egyesült Államok szerzői jogi rendszerének alapjaival, a nemzetközi és amerikai személyhez fűződő jogi szabályozással, valamint a hagyományos ismeretek vagy hagyományos kulturális kifejezésekkel kapcsolatos előadásokat tartott. Iony Randrianirina a mesterséges intelligencia és szerzői jog határterületeit vizsgálta. Mezei Péter a hagyományos ismeretek magyar, illetve kínai szabályok szerinti védelméről, további digitális szerzői jogi kérdésekről adott elő. Végül Harkai István digitális szerzői jogi kihívásokkal, a vagyoni jogok ütközésével és a jogérvényesítéssel kapcsolatos előadásával zárult az egy hetes intenzív program.