Jogi_disputa_Miskolc

Jelentkezz három fős csapatban a joghallgatók, valamint PhD hallgatók részére megrendezésre kerülő II. Országos Miskolci Jogi Disputa Versenyre!

2020. március 19-20-án az Igazságügyi Minisztérium támogatásával megrendezésre kerül a II. Országos Miskolci Jogi Disputa Verseny a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Ezért a nagy sikerre való tekintettel a 2019/20-as tanév tavaszi szemeszterében a jogász szakos- és a jogi doktori iskolák hallgatói számára biztosítjuk a jelentkezés lehetőségét.


plakat.jogidisputa

 

A verseny témája:

MI és jog – A mesterséges intelligencia alapjaiban változtatja meg a jogászi hivatást

 

A versenyről:

Fordulónként két csapat – csapatonként 3 fő – mérkőzik egymással, akik a megadott aktuális vitatéma vonatkozásában érvelnek pro és kontra. Kizárólag háromfős – azonos intézményből érkező hallgatókból álló – csapatok jelentkezését fogadjuk. A zsűri a helyezések kiosztásakor az egy kategóriában induló csapatokat méri össze, tehát külön jutalmazza a pro és külön a kontra kategóriában versenyző hallgatók legjobbjait.

 

A jelentkezés lehetősége 2020. február 10-én nyílik meg. Ehhez egy email elküldése szükséges a jogidisputaverseny@gmail.com címre, a csapat tagjainak nevével és az intézmény elnevezésével, ahonnan érkeztek. A tavalyi évhez hasonlóan az elsőként jelentkező 12 csapat jelentkezését tudjuk elfogadni.


Letölthető dokumentumok:

A MISKOLCI JOGI DISPUTA VERSENY SZABÁLYAI

Feladatmeghatározás

Előzetes programtervTovábbi információk a rendezvény hivatalos Facebook oldalán olvashatóak, az alábbi linken: https://www.facebook.com/miskolcijogidisputaverseny/