AJTK_Nyilt_Nap_januar_16

Több, mint 400 érdeklődő középiskolás az SZTE-ÁJTK január 16-ai Nyílt Napján

2020. január 16-án tartotta a Kari Nyílt Napját a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

A délelőtt folyamán általános kari tájékoztató előadások voltak, majd déltől a képzési területek bemutatkozásával, szakspecifikus minikurzusokkal folytatódott a nap.

 

A Nyílt Nap programja az érdeklődők érkezésével kezdődött, már fél 10-kor sorban álltak a középiskolások és kísérőik. A tájékoztató előadásokat Prof. Dr. Görög Márta dékán asszony kezdte meg köszöntőjével, majd Szakács Ildikó Réka mester oktatónk vette át a szót és a nemzetközi tanulmányok szakról tartott előadást. Ezután a politikatudományokról Dr. Juhász Krisztina adjunktus következett majd a munkaügyi kapcsolatok és társadalombiztosítási igazgatási szakról Rossu Balázs mesteroktató tartott ismertető előadást a több, mint 400 érdeklődőnek.

01

A tájékoztató előadásokat Prof. Dr. Szomora Zsolt oktatási dékánhelyettes zárta, aki a jogász szakról informatív és hasznos információkkal látta el a középiskolásokat és kisérőiket, hogy miért is érdemes jogászképzésre jelentkezni a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karára. Az ismertető előadások után lehetősége volt a jelenlévőknek feltenni kérdéseiket az előadóknak és szakfelelősöknek.

02

Egy rövid ebédszünet után az érdeklődési területeknek megfelelően, csoportbontásban minikurzusokkal folytatódott tovább a program különböző helyszíneken.

A jogász képzési terület iránt érdeklődők részére Prof. Dr. Karsai Krisztina intézetvezető egyetemi tanár "Te mennyit adnál? - Büntetőjogi kvíz középiskolásokkal" címmel tartott interaktív előadást, ahol a legjobban szereplők értékes jogi karos nyereményekkel gazdagodtak.

03

A politikatudományok és nemzetközi tanulmányok képzésekhez kapcsolódóan "Előválasztások az Amerikai Egyesült Államokban" címmel Dr. Merkovity Norbert adjunktus készült előadással.

04

A munkaügyi kapcsolatos és társadalombiztosítási igazgatás alapszak : „A közösségi média által okozott kihívások munka világában” címmel Lukács Adrienn tanársegéd és Rossu Balázs mesteroktató gyakorlati módon szemléltette a social mediával kapcsolatos ismereteket a munka területén.

05

A minikurzusok után lehetőség nyílt az érdeklődő diákoknak a Tanulmányi Osztály munkatársaitól, Hallgatói Önkormányzat képviselőitől, Pro Jure Egyesülettől, DiákHitel központtól, Eötvös Lóránd Kollégiumtól is kérdezni.

06page

A szervezők és az oktatók köszönik az érdeklődőknek a részvételt a Nyílt napon. Remélik, hogy a megjelentek közül mindenki jól érezte magát a kari rendezvényen és kielégítő válaszokat kapott a felmerülő kérdéseire. Remélhetőleg sokuknak elnyerték tetszésüket a látottak és minél többen térnek vissza majd hallgatóként a Karon!

07


SZTE Állam- és Jogtudományi Kar

Fotók: Erdélyi Szabolcs